Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανεμοστρόβιλος - Γερμασόγεια: Τεράστιες ζημιές σε δεκάδες σπίτια - Έπεσε γερανός (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team
- 14.02.2024

Ανεμοστρόβιλος - Γερμασόγεια: Τεράστιες ζημιές σε δεκάδες σπίτια - Έπεσε γερανός (ΦΩΤΟΣ)

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχές της Λεμεσού, προβλήματα σε δρόμους & κλειστά σχολεία στην περιοχή-Τραυματίστηκε πολίτης

>>> UPD: ΥΠΕΣ: Μεγάλη η καταστροφή - Σε ξενοδοχεία όσοι δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους

>>> Διαβάστε ακόμη: Σοβαρός τραυματισμός πολίτη στη Γερμασόγεια – Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας <<<

>>> Διαβάστε επίσης: Επί ποδός η Πυροσβεστική προς αποκατάσταση των ζημιών στη Λεμεσό <<<

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές, καταιγίδες, καθώς και χαλάζι, που συνοδεύονταν και από ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/2), προκαλώντας σωρεία προβλημάτων σε όλη την Κύπρο και ιδιαίτερα στην επαρχία Λεμεσού.

1123

Μάλιστα, λόγω ανεμοστρόβιλου στην περιοχή της Γερμασόγειας, αποκόπηκαν δέντρα και προσκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και διάφορα υποστατικά. Ζημιές, επίσης, προκλήθηκαν και από πτώση γερανού συνεπεία των δυνατών ανέμων και του ανεμοστρόβιλου, ενώ από τον ανεμιστρόβιλο επηρεάστηκε και το δίκτυο της ΑΗΚ.

Α123456

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων επηρεάστηκε και ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Λευκωσίας, δρόμοι γέμισαν με λάσπη, ενώ περιοχές της Λεμεσού παραμένουν χωρίς ρεύμα.

123456789

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, κλειστό παραμένει σήμερα το δημοτικό σχολείο Γερμασόγειας (Πανιώτη), λόγω ζημιών, καθώς και το ιδιωτικο σχολείο Foley’s.

Δείτε βίντεο:

Επηρεάστηκε και ο αυτοκινητόδρομος

Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, διάφορα αντικείμενα έχουν παρασυρθεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τη Γερμασόγεια και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

@eirinidimitriou22 #limassol #anemostrovilos #cyprus #foryou #mpesfypgamw #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος - Eirini Dimitriou

Α1234567123456

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνίας της Αστυνομίας, λόγω λάσπης, οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας, Σπιτάλη – Φασούλας, Φασούλας – Λεμεσού και Αψιού – Μαθηκολώνης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισιθητικές αλυσίδες.

α123

Αναφέρεται τέλος ότι, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, από Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, μέχρι την οδό Αριάδνης (δρόμος Κ-Cineplex) προς Λεμεσό, είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω αποκοπής και πτώσης δέντρων. 

1234567890

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχές της Λεμεσού

Εν τω μεταξύ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από τις 3.20 τα ξημερώματα περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, ύστερα από ζημιές που προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στο δίκτυο της ΑΗΚ.

12345611

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, στις 3.20 το πρωί ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης της ΑΗΚ επηρεάζονται περιοχές Γερμασόγεια, Μουτταγιάκα, Φοινικάρια, Ακρούντα, μέρος του Αγίου Αθανασίου, μέρος της Παρεκκλησιάς και μέρος του Ακρωτηρίου το οποίο ωστόσο αναμένεται σύντομα να επανέλθει.

123445667

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί ξεριζωμένοι πάσσαλοι της ΑΗΚ, πολλές κομμένες γραμμές και μετασχηματιστές. Σημείωσε ότι η επαναφορά της ηλεκτροδότησης θα πάρει χρόνο λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

α123450

«Η ζημιά είναι μεγάλη, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, τα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επι ποδός από την πρώτη στιγμή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και εργάζονται πυρετωδώς για την όσο το δυνατό συντομότερη επιδιόρθωσης των ζημιών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης», ανέφερε η κα. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι η ΑΗΚ ζητά την κατανόηση του κόσμου.

ζημιες9ζημιες10ZHMIESΖΗΜΙΕΣ1ΖΗΜΙΕΣ2ΖΗΜΙΕΣ3αααααααααΖΗΜΙΕΣ8

Offsite/ΚΥΠΕ

0
Home