Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Aνοίγει ξανά ο φάκελος για το δημογραφικό - Μαθαίνει τα 29 μέτρα η Βουλή

Offsite Team
- 30.01.2024

Aνοίγει ξανά ο φάκελος για το δημογραφικό - Μαθαίνει τα 29 μέτρα η Βουλή

Η Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό συνεδριάζει μετά από μήνες

Aνοίγει ξανά ο φάκελος για το δημογραφικό στη Βουλή. Τέσσερις και πλέον μήνες μετά η Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό θα συνεδριάσει σήμερα και στο τραπέζι θα βρεθούν οι 29 προτάσεις του Φορέα Δημογραφικής Πολιτικής.

Ο Φορέας συνήλθε την περασμένη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 υπό τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου και ενέκρινε  ομόφωνα το επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης του ΕΒΔΟΠ για τα επόμενα χρόνια που περιλαμβάνει 29 δράσεις που προωθούνται από τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με το αντικείμενο του Φορέα.

Επίσης αποφασίστηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για το 2025 και εντός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε αναφορά στην πρόθεση της Κυβέρνησης για την ανάθεση αναβαθμισμένου ρόλου στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για τα θέματα δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής.

Αλαμπρίτης: «Δεν κληθήκαμε - θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις»

Ο εκ των μελών της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό Πρόδρομος Αλαμπρίτης μιλώντας στην OffssiteNews ανέφερε ότι «δεν κληθήκαμε στη συνεδρίαση του Φορέα και θέλουμε να ακούσουμε τις 29 αυτές προτάσεις». 

>>>>Διαβάστε επίσης: Δημογραφικό: Μία στις δύο οικογένειες με ένα παιδί στην Κύπρο<<<<<

Ο κ. Αλαμπρίτης τόνισε ακόμα ότι άτομα ηλικίας 65 ετών είναι πολύ περισσότερα από τα παιδιά κάτω των 15 ετών. «Μια από τις λύσεις» ανέφερε είναι «να δοθούν κίνητρα στους γονείς για να αποκτούν παιδιά. Η γέννηση τρίτου παιδιού μπορεί να αποφέρει οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ». Ο κ. Αλαμπρίτης εξέφρασε την άποψη ότι οι λόγοι της υπογεννητικότητας δεν είναι μόνο οικονομικοί. 

Όπως πληροφορούμαστε, στην Επιτροπή θα κατατεθούν και άλλα στοιχεία που δείχνουν το πρόβλημα αφού η γονιμότητα στην Κύπρο αντανακλά στο 1,4% ενώ ο στόχος είναι το 2.1%. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το ποσοστό του 2.1% πολύ δύσκολα θα το πλησιάσουμε στα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home