Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία σε Δήμους: Μεριμνήστε να μην παρκάρουν τα e-scooters στα πεζοδρόμια

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 15.01.2024

Αστυνομία σε Δήμους: Μεριμνήστε να μην παρκάρουν τα e-scooters στα πεζοδρόμια

Εμποδίζουν πεζούς και ΑΜεΑ

Προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία από την έντονη παρουσία ηλεκτρικών πατινιών e-scooters τα οποία φυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στα πεζοδρόμια δυσκολεύοντας τη διακίνηση πεζών και κυρίως ατόμων με αναπηρία.

Όπως πληροφορείται η Offsite News, η Αστυνομία αναμένεται να αποστείλει επιστολή στην Ένωση Δήμων ώστε να ενεργοποιήσει τους τροχονόμους του Δήμου με σκοπό μετακινούν όποιο ηλεκτρικό scooter παρακωλύει σκόπιμα την κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ. Αστυνομική πηγή ανέφερε στην Offsite News ότι οι Δήμοι καλούνται να εντοπίσουν ασφαλείς χώρους για να μεταφέρουν τα e -scooters που είναι σταθμευμένα παράνομα.

Το θέμα απασχολεί έντονα και την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου με τον πρόεδρό της Δημήτρη Λαμπριανίδη, να αναφέρει ότι «πρόκειται για τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Ο κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και η Αστυνομία να δράσει.

Έχουν gps

Τα e -scooters ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες και το κοινό μπορεί να τα ενοικιάσει με ηλεκτρονική πληρωμή. Τα e -scooters διαθέτουν οδηγό πλοήγησης gps και οι εταιρείες - ιδιοκτήτες μπορούν να εξακριβώσουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε e -scooter για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κλοπών.

Με βάση τον σχετικό Νόμο, η διακίνηση συσκευών προσωπικής κινητικότητας σε πλατεία ή πεζόδρομο, επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει η συγκεκριμένη σήμανση η οποία τοποθετείται μετά από απόφαση του οικείου Δήμου ή Κοινότητας και αφού γίνει αξιολόγηση των επιπτώσεων στην οδική ασφάλεια, ιδιαίτερα προς όφελος των πεζών. Η νομοθεσία για τη χρήση των συσκευών προσωπικής κινητικότητας (σκούτερ στους δρόμους) ψηφίστηκε από τις 28 Ιουλίου 2022.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home