Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βαφεάδης: Έβαλε όλα τα τμήματα του Υπουργείου του να τρέξουν μελέτες για κυκλοφοριακό

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 24.04.2023

Βαφεάδης: Έβαλε όλα τα τμήματα του Υπουργείου του να τρέξουν μελέτες για κυκλοφοριακό

Ο Υπουργός θέλει να βρει τις λύσεις και τις αιτίες που οδηγούν στο κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κυπριακούς δρόμους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Δραστικά μέτρα για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού είναι έτοιμος να λάβει ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης. Σε πρώτο στάδιο ο Υπουργός θέλει να βρει τις λύσεις και τις αιτίες που οδηγούν στο κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κυπριακούς δρόμους.

Η Οffsite News πληροφορείται ότι τρεις υπηρεσίες του Υπουργείου δηλαδή το Τμήμα Μεταφορών, το Τμήμα για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας και το Τμήμα των Δημοσίων Έργων ετοιμάζουν μελέτες για να τις παραδώσουν στον Υπουργό Αλέξη Βαφεάδη.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κυκλοφοριακό και στατικότητα κυβερνητικών κτιρίων στις προτεραιότητες Βαφεάδη<<<<

Οι μελέτες αυτές θα καταδείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και θα είναι ο μπούσουλας για τις λύσεις που θα δοθούν. Μιλώντας στην Offsite News ο Υπουργός τόνισε ότι «οι μελέτες αυτές θα γίνουν ώστε να διαφανεί το πρόβλημα καΙ να δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις».

Ο κ. Βαφεάδης είπε ότι μέσω των μελετών θα πρέπει να διαφανούν τα εξής:

Πρώτο: Η αντιστοιχία του αριθμού των οχημάτων σε σχέση με τους δρόμους. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα οχήματα είναι πολύ περισσότερα από τους δρόμους στην Κύπρο.

Δεύτερο: Τι συμβαίνει τις ώρες αιχμής στους κυπριακούς δρόμους και σε ποιες ώρες είναι το pick της κίνησης. 

Τρίτο: Πότε αυξομειώνεται η τροχαία κίνηση.

Τέταρτο: Θα γίνει εκτενής ανάλυση των ωραρίων για τη μαζική μετακίνηση εργαζομένων. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023 η Offsite Νews αποκάλυψε το σχέδιο Βαφεάδη για τη μαζική μεταφορά εργαζομένων στη Λευκωσία με τη χρήση λεωφορείων.

Εξάλλου, οπως ανέφερε στις 16 Μαρτίου 2023 μετά την πρώτη του παρουσία στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι ι στο υπουργείο θέλουν να δώσουν έμφαση στην συντονισμένη δράση και σκοπεύουν να καλούν στις συναντήσεις κόσμο που έχει εμπειρογνωμοσύνη για να συνεισφέρει στην συζήτηση που υπάρχει έτσι ώστε να καταλήξουν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος. 

Έμφαση στα λεωφορεία

Ο Υπουργός είπε ότι έμφαση θα δοθεί στη χρήση των λεωφορείων ώστε να προσφερθεί ποιοτική υπηρεσία στους πολίτες με αναβαθμισμένες στάσεις, λεωφορειολωρίδες και δρομολόγια.

Πράσινη μετάβαση

Ο Υπουργός ανέφερε στην Offsite News ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην πράσινη μετάβαση με τον τρόπο υλοποίησης δρόμων γι αυτό θα έχουν εμπλοκή και άλλες υπηρεσίες. 

Home