Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βαφεάδης: Βάζει λεωφορεία στο ΓΣΠ – Θα παίρνουν μαζικά εργαζόμενους στη δουλειά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 17.04.2023

Βαφεάδης: Βάζει λεωφορεία στο ΓΣΠ – Θα παίρνουν μαζικά εργαζόμενους στη δουλειά

Άλλη μια ενέργεια από το Υπ. Μεταφορών για να αμβλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λευκωσία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με μια νέα καινοτομία προσπαθεί ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης να λύσει το κυκλοφοριακό που αποτελεί βραχνά στη Λευκωσία. Μετά το door to door για τους μαθητές η Οffsite News αποκαλύπτει ότι ο Υπουργός έχει στα σκαριά ένα νέο πρωτοποριακό μέτρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στόχος είναι η μαζική μεταφορά υπαλλήλων σε δημόσιους οργανισμούς, τράπεζες και επιχειρήσεις με τα λεωφορεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά για τη Λευκωσία όπου το πρόβλημα του κυκλοφοριακού είναι δυσεπίλυτο. Όπως μαθαίνουμε, προγραμματίζεται σχέδιο δράσης ώστε να στηθούν δρομολόγια λεωφορείων με αφετηρία το Στάδιο ΓΣΠ που θα μεταφέρουν στο κέντρο της Λευκωσίας και άλλες περιοχές εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, εταιρείες, τραπεζικά ιδρύματα, ημικρατικούς Οργανισμούς κ.α. Οι εργαζόμενοι θα αφήνουν τα οχήματά τους στους χώρους στάθμευσης του Σταδίου ΓΣΠ και με το πέρας της εργασίας τους θα επιβιβάζονται εκ νέου στα λεωφορεία για να επιστρέφουν στο ΓΣΠ και να παίρνουν τα οχήματά τους. 

Το σύστημα αυτό θα εξυπηρετεί και τους υπαλλήλους που κατοικούν σε άλλες πόλεις και δεν θα είναι αναγκασμένοι να οδηγούν εντός της πρωτεύουσας δημιουργώντας ουρές τις ώρες αιχμής. 

Νεότερα εντός  2-3 εβδομάδων

Μιλώντας στην Offsite News ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι «νεότερα θα προκύψουν εντός 2-3 εβδομάδων». ‘Οπως είπε ήδη άρχισαν οι επαφές με τους ανάδοχους (εταιρείες λεωφορείων) για να προχωρήσει το εγχείρημα.

Πάντως το Υπουργείο Μεταφορών με στόχο την άμβλυνση του κυκλοφοριακού κατέχει στατιστικές για το πότε παρατηρείται αυξημένη τροχαία κίνηση στους δρόμους και μελετούνται.

Πετυχημένο το door to door

Όπως έγραψε η Offsite News άκρως επιτυχημένο είναι το σύστημα door to door που εφαρμόστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τη φετινή χρονιά εξυπηρετούνται μέσω του Door to Door 320 μαθητές το πρωί και το μεσημέρι. Δηλαδή, 320 παιδιά παραλαμβάνονται από το σπίτι τους το πρωί και μεταφέρονται στο σχολείο και το μεσημέρι μεταφέρονται πίσω στο σπίτι τους. 

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να αυξηθούν τα σχολεία που είναι στο πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι μαθητές. Συγκεκριμένα υπάρχει ο στόχος από 13, να γίνουν 26, ωστόσο, αυτό θα γίνει σταδιακά. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο τον Σεπτέμβριο τα σχολεία που είναι στο πρόγραμμα να γίνουν 20 και στη συνέχεια να προστεθούν περισσότερα. 

Home