Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βαφεάδης: Η ταχύτητα των ιδιωτικών couriers πρότυπο για τα ταχυδρομεία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 13.09.2023

Βαφεάδης: Η ταχύτητα των ιδιωτικών couriers πρότυπο για τα ταχυδρομεία

Θέλει εκ βάθρων αναδιάρθρωση των Κυπριακών Ταχυδρομείων - Ετοιμάζει Business plan

Στο μικροσκόπιο του Υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη και του Επιτρόπου Ρυθμίσεων Επικοινωνιών Γιώργου Μιχαηλίδη  (που λειτουργεί ως εποπτική Αρχή) μπαίνουν τα ταχυδρομεία. Στο τραπέζι μπαίνουν σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ταχυδρομείων μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή του τρόπου διανομής των ταχυδρομικών πακέτων. Η ταχύτητα των ιδιωτικών γραφείων couriers αποτελεί πρότυπο για τον Υπουργό Μεταφορών γι’αυτό θέλει να μετατρέψει τα ταχυδρομεία σε express.

Μια λύση που βρίσκεται στον ορίζοντα είναι τα ταχυδρομεία να συνεργαστούν με τα ιδιωτικά γραφεία ώστε στη βάση συμφωνίας. Όπως πληροφορούμαστε, με δεδομένο ότι τα ταχυδρομεία καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου γεωγραφικά θα γίνει πρόταση ώστε τα ταχυδρομεία να εξυπηρετούν έναντι τελους τα ιδιωτικά γραφεία ταχυμεταφοράς (couriers).

>>>>Διαβάστε επίσης: Κυβερνοασφάλεια συζήτησαν Υπουργός Μεταφορών - Επίτροπος Επικοινωνιών<<<<

Άλλαξε ο χαρακτήρας των ταχυδρομείων

Μιλώντας στην Offsite News ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «πλέον ο χαρακτήρας των ταχυδρομείων άλλαξε και θα πρέπει το Τμήμα Ταχυδρομείων να είναι ανταγωνιστικό και να στέλνουν πακέτα και δέματα σε ελάχιστο χρόνο. Ο κ. Βαφεάδης τόνισε ότι «ψάχνουμε λύσες αφού τα Ταχυδρομεία έχουν το προτέρημα της γεωγραφικής εγγύτητας σε όλη την Κύπρο».

Αναδιάρθρωση των ταχυδρομείων

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι ετοιμάζεται business plan για τα ταχυδρομεία με στόχο νέα δομή και την πλήρη αναδιάρθρωση τους. Μεταξύ άλλων υπάρχει σχέδιο για εκπαίδευση των ταχυδρομικών λειτουργών, την επέκταση του ωραρίου ακόμα και την αύξηση του προσωπικού. Το business plan καταρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες και όταν ολοκληρωθεί θα τεθεί στη διάθεση του Υπουργού Μεταφορών για να το θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση

Όπως πληροφορούμαστε, δεν συζητείται αυτή τη στιγμή καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομείων, κάτι που τέθηκε στη σφαίρα συζήτησης στο παρελθόν.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

0
Home