Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν αποδέχτηκε βοήθεια από Κύπρο η Τουρκία-Έφυγαν 30 κοντέινερ με ρούχα/τρόφιμα για Συρία

Σωτήρης Νικηφόρου
- 14.03.2023

Δεν αποδέχτηκε βοήθεια από Κύπρο η Τουρκία-Έφυγαν 30 κοντέινερ με ρούχα/τρόφιμα για Συρία

Έφυγαν για Συρία μέσω Βηρυτού 30 κοντέινερ με ρούχα και τρόφιμα από την Κύπρο

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Τριάντα κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια (ρουχισμό και τρόφιμα) από Κύπρο αναχώρησαν με πλοίο πριν από λίγες ώρες με προορισμό αρχικά την Βηρυτό και από εκεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η βοήθεια θα φτάσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας

Όπως δήλωσε στην OffsiteNews ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Παναγιώτης Λιασίδης, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ρουχισμού, φαρμάκων αλλά και τροφίμων. 

Ήδη πριν από λίγες μέρες έφυγαν δύο αποστολές με φάρμακα και αναλώσιμα τα οποία έφτασαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας αεροπορικώς μέσω Βηρυτού. Πιο συγκεκριμένα στάλθηκαν 37 παλέτες με φάρμακα και 38 παλέτες με αναλώσιμα. 

Τώρα, έφυγε η πρώτη βοήθεια με πλοίο και όπως προαναφέραμε πρόκειται για 30 κοντέινερ. Τα 25 κοντέινερ περιέχουν ρουχισμό και τα 5 τρόφιμα. Επιπρόσθετα, άλλα 10 με 15 κοντέινερ με ρουχισμό και τρόφιμα αναμένεται να αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα και πάλι με τελικό προορισμό την Συρία. 

Σημειώνεται ότι παρόμοιο σκηνικό με την πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες στην Κύπρο, παρατηρήθηκε και στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία

Καμία ανταπόκριση από Τουρκία

Ο κ. Λιασίδης, σημείωσε ότι η βοήθεια πάει αποκλειστικά στη Συρία αφού δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την Τουρκία. «Έχουμε προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία αλλά δεν έγινε αποδεκτή τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αν και η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια, δεν υπήρξε ανταπόκριση για την βοήθεια που αποστέλλεται από την Κύπρο».

Τονίζεται ότι όλες οι διαδικασίες και ενέργειες για τον τρόπο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, γίνονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που είναι κάτω από την ΕΕ. 

Home