Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεύτερη ανακοίνωση από Μ. Χατζηγιάννη μετά το αλαλούμ με τη σύμβουλο

Offsite Team
- 17.05.2023

Δεύτερη ανακοίνωση από Μ. Χατζηγιάννη μετά το αλαλούμ με τη σύμβουλο

Η σύμβουλος δούλεψε στο Υφ. Πολιτισμού για 2 μήνες αλλά δοκιμαστικά αλλά χωρίς μισθό

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε το Υφυπουργείο Πολιτισμού σε σχέση με το αλαλούμ που προκλήθηκε από τον διορισμό συμβούλου στο Υφυπουργείο, η οποία παλαιότερα είχε καταδικαστεί. 

Το θέμα καταδίκης της συγκεκριμένης συμβούλου έφερε στη δημοσιότητα σήμερα (17/5) η εφημερίδα Χαραυγή. 

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού μετά το δημοσίευμα αλλά και τα πολλά επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν στα ΜΚΔ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διέψευδε ότι είχε προχωρήσει στην όποια σύμβαση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και ότι διορίστηκε ως Σύμβουλος του Υφυπουργείου Πολιτισμού. 

Μετά και από αυτή την ανακοίνωση το Υφ. Πολιτισμού η Χαραυγή, μέσω της ιστοσελίδας της «Διάλογος» επανήλθε στο θέμα παρουσιάζοντας αντίγραφο από λίστα της κυβέρνησης στην οποία αναγραφόταν το συγκεκριμένο πρόσωπο ως σύμβουλος του Υφ. Πολιτισμού. 

Ακολούθησε δημοσίευμα από τον «Π», το οποίο παρουσίαζε αντίγραφο email, το οποίο αποστάληκε στην εφημερίδα από διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υφ. Πολιτισμού με το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου. 

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αλλά και τα πολλά επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν και πάλι, το Υφ. Πολιτισμού επανήλθε και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο τελούσε υπό δοκιμασία ως σύμβουλος Επικοινωνίας του Υφ. Πολιτισμού από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Χατζηγιάννη μέχρι και το τέλος Απρίλιου. 

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού προσθέτει μάλιστα πως για τους 2 μήνες της δοκιμαστικής περιόδου το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν πληρώθηκε και εργαζόταν αμισθί. 

Ως προς το θέμα για το ποινικό μητρώο του συγκεκριμένου προσώπου το Υφυπουργείο διευκρινίζει πως το εν λόγω άτομο πληροί σήμερα το κριτήριο της κατοχής λευκού ποινικού μητρώου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια της πρωινής ανακοίνωσης, το Υφυπουργείο Πολιτισμού επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, Συμβατική Σχέση, ούτε διενέργεια πληρωμής προς το άτομο για το οποίο υπήρξαν δημοσιεύματα για εργοδότησή του ως Συμβούλου στο Υφυπουργείο.

Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω άτομο εργάστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δοκιμαστική βάση σε θέματα Επικοινωνίας του Υφυπουργού και χωρίς πληρωμή, αλλά αποφασίστηκε γύρω στα τέλη Απριλίου ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού δεν θα προχωρούσε σε σύναψη Σύμβασης Εργοδότησης με το άτομο αυτό.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω και για πρόταξη όλων των γεγονότων, αναφέρεται ότι το εν λόγω άτομο πληροί σήμερα το κριτήριο της κατοχής λευκού ποινικού μητρώου.

Home