Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ηλεκτρικό ή plug in αυτοκίνητο - Πλάνο για να αρχίσουν οι αιτήσεις τέλος Ιανουαρίου

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 05.01.2024

Ηλεκτρικό ή plug in αυτοκίνητο - Πλάνο για να αρχίσουν οι αιτήσεις τέλος Ιανουαρίου

Υπό την αίρεση της έγκρισης του Υπουργείου Οικονομικών το Σχέδιο ύψους 26 εκ. ευρώ

Με ορίζοντα τα τέλη Ιανουαρίου 2024 ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών  το σχέδιο επιχορήγησης για αγορά ηλεκτρικού ή plug in οχήματος. Υπό την αίρεση της έγκρισης του Υπουργείου Οικονομικών για το Σχέδιο οι  αιτήσεις θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης θα ετοιμαστεί σε λίγες μέρες  η πλατφόρμα την οποία θα επισκέπτεται το κοινό για να υποβάλλει την αίτησή του.  Στο φετινό σχέδιο δεν θα υπάρχει κλήρωση αλλά οι επιχορηγήσεις θα δίνονται με σειρά προτεραιότητας. Όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα όλοι όσοι ενδιαφέρονται  με σειρά προτεραιότητας θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και αν πληρούν τα κριτήρια θα εγκρίνονται, και θα μπορούν να προχωρούν με την πληρωμή της προκαταβολής για την αγορά του νέου οχήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, « «αναμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για να προχωρήσουμε». Ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι το συνολικό ποσό της χορηγίας που μπορεί να καταβληθεί είναι 26 εκ. Ευρώ.

Σημειώνεται ότι στα σκαριά υπάρχουν και άλλες αλλαγές που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο  αναφορικά με το Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης.

>>>>Διαβάστε επίσης: Επιχορήγηση για ηλεκτρικά: Με σειρά προτεραιότητας και όχι κλήρωση το νέο σχέδιο<<<<

Το Σχέδιο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης και η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στο στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν εντός της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μεταφορών και συγκεκριμένα, τη μείωση των εκπομπών CO2 και των αέριων ρύπων. 

Το Σχέδιο εντάσσεται στο Γενικό Πλαίσιο Πολιτικής για την Προώθηση της Χρήσης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Εθνικό Σχέδιο της Κύπρου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΔΕΚ).

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τα σχέδια επιχορήγησης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home