Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίτρινη προειδοποίηση: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Offsite Team
- 12.04.2023

Κίτρινη προειδοποίηση: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

‘Εντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν το νησί μας σήμερα

Έρχοται βροχές και καταιγίδες. Η Μετεωρολογική Υπητρεσία εξέδωσε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν το νησί μας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το σκηνικό θα αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν το ανατολικό μισό του νησιού. Η Υπηρεσία κάνει λόγο για ένταση της βροχής που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα ενώ πιθανόν να πέσει χαλάζι.

Σε δελτίο Τύπου η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι  σήμερα, αρχικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο και σε καταιγίδα χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

>>>>Διαβάστε επίσης: Στο Υπουργικό πρόταση για τον συντονιστή πυρκαγιών<<<<

Απόψε τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

 

Home