Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Υπουργικό πρόταση για τον συντονιστή πυρκαγιών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 12.04.2023

Στο Υπουργικό πρόταση για τον συντονιστή πυρκαγιών

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Α. Γρηγορίου αναλαμβάνει τον ρόλο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Από τα χέρια του γενικού διευθυντή Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέα Γρηγορίου περνούν όλα όσα αφορούν την αντιμετώπιση των πυρκαγιών  Η προχθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό έδωσε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ανδρέα Γρηγορίου  τον ρόλο του συντονιστή όλων των σχεδιασμών και δράσεων που θα ετοιμάζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία για αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σήμερα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση που θα καθορίσει τους όρους εντολής του  συντονιστή. 

Τι θα κάνει ο συντονιστής

Μιλώντας στην Offsite News ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Α. Γρηγορίου ανέφερε ότι ο ρόλος του θα καθορίζεται από τους όρους εντολής.Ο κ.Γρηγορίου τόνισε ότι «η κάθε αρμόδια Υπηρεσία θα προχωρήσει στην ετοιμασία των σχεδιασμών της στα οποία ο συντονιστής θα έχει λόγο». Παράλληλα, ο συντονιστής θα δίνει την τελική του έγκριση όταν απαιτηθεί η συνδρομή ελικοπτέρων άλλων υπηρεσιών και η παροχή βοήθειας από άλλες χώρες.Οι συναρμόδιες Υπηρεσίες είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας, η Αστυνομία και εμπλεκόμενοι φορείς.

>>>>Διαβάστε επίσης:Ελικόπτερα πυρόσβεσης: Εάν δεν περάσουν τα τεστ… καήκαμε<<<<

Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνουν συσκέψεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι υπάρχει το ζήτημα  των άμεσων μέτρων που πρέπει να τεθούν για τη φετινή χρονιά, και ενός πιο ολιστικού μεσοπρόθεσμου, μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών που θα χρειαστεί και η ενεργοποίηση της κοινωνίας».

 

Home