Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαθητές παίζουν online στοιχήματα μέσα στις τάξεις

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 26.06.2023

Μαθητές παίζουν online στοιχήματα μέσα στις τάξεις

Δηλώσεις Νίκου Κέττηρου - Συζήτηση σήμερα στη Βουλή

Τη συμμετοχή των ανηλίκων στον τζόγο και ειδικά στο ηλεκτρονικό στοίχημα θα εξετάσει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2023 η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Η Επιτροπή εξετάζει το θέμα μετά από εισήγηση των βουλευτών του ΑΚΕΛ Νίκου Κέττηρου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Γιώργου Κουκουμά. Το θέμα τιτλοφορείται ως: Η ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών στην πρόληψη της ενδεχόμενης εξάρτησής τους από τον ηλεκτρονικό τζόγο και η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. 

O εκ των εισηγητών της πρότασης Νίκος Κέττηρος τόνισε στην Offsite News ότι δέχθηκε καταγγελίες ότι ανήλικοι μαθητές παίζουν live στοιχήματα. Ο κ. Κέττηρος τόνισε ότι δεν έχει συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά θα ζητήσει ενημέρωση από τους ειδικούς. Σύμφωνα με τον κ. Κέττηρο ανήλικοι δημιουργούν πλαστούς λογσριασμους για να ποντάρουν στο ηλεκτρονικό στοιχημα. Παράλληλα, πολλοί ανήλικοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών και των παππούδων τους για να παίξουν.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η Αρχή Στοιχημάτων υπερηφανεύεται ότι έχει τζίρο 1 εκ. Ευρώ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κυνηγοί: Θα χάνουν την άδεια αν βάζουν selfie με λαγους και περδίκια στο Facebook<<<<

Ψάχνοντας το θέμα διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή ανηλίκων στο  ηλεκτρονικό στοίχημα. Η τελευταία έκθεση που έγινε από την Αρχή Εξαρτήσεων αφορούσε το 2019 και συμφωνα με αυτήν οι ανήλικοι επιδίδονται στο στοίχημα, αλλά ποντάροντας λεφτά στα πρακτορεία στην λοταρία όπως Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ και ποδοσφαιρικά στοιχήματα. Η Κύπρος την τετραετία 2019 - 2023 βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού 22% των μαθητών ποντάρει στο στοίχημα.

Η επόμενη έκθεση όπως διαπιστώσαμε από την Αρχή Εξαρτήσεων θα δημοσιευτεί τη φετινή χρονιά.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Home