Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά τις εξαγγελίες ΠτΔ τρέχουν για επέκταση του ''Pame Express''

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 01.02.2024

Μετά τις εξαγγελίες ΠτΔ τρέχουν για επέκταση του ''Pame Express''

Οι σχεδιασμοί για Λευκωσία Λάρνακα και Λεμεσό - Ο ορίζοντας υλοποίησης

Οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη για το κυκλοφοριακό την περασμένη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 έβαλαν πίεση στους επιτελείς του Υπουργείου Μεταφορών οι οποίοι τρέχουν να προλάβουν το χρόνο.

Την περασμένη Δευτέρα στην παρουσίασή του ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις 80 + παρεμβάσεις για το 2024 ανέφερε για το κυκλοφοριακό:

«H Kυβέρνηση προχωρά το 2024 με τη δημιουργία νέων χώρων «Park and Ride» και ειδικών διαδρομών «Pame Express», σε πρώτη φάση,  σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα». 

Το σχέδιο για τη Λευκωσία

Το πλάνο για τη Λευκωσία αφορά 4 διαφορετικές διαδρομές:

Πρώτη: To «Pame Express» να καλύψει και την περιοχή της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Νοσοκομείου με αφετηρία και τερματισμό το Στάδιο ΓΣΠ.

Δεύτερη: To «Pame Express» να μετακινηθεί προς το Σταθμό Λεωφορείων Αλάμπρας και περνώντας από το ΓΣΠ να περνά από τη Βουλή και τα Δικαστήρια Λευκωσίας.

Τρίτη: Το σχέδιο θα καλύψει τη δυτική Λευκωσία με αφετηρία την Κακοπετριά προς το κέντρο της πρωτεύουσας και το Γενικό Νοσοκομείο.

Τέταρτη: Υπάρχουν σκέψεις για την κάλυψη της νότιας Λευκωσίας με αφετηρία την περιοχή Ταμασού μέχρι το Στάδιο ΓΣΠ, το Γενικό Νοσοκομείο και το κέντρο της πρωτεύουσας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Park & Ride: Πέτυχε στη Λευκωσία - Το θέλουν και Λεμεσό<<<<

Όπως πληροφορούμαστε, «πονοκέφαλος» για το Υπουργείο αποτελεί η έλλειψη οδηγών αφού για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της πρωτευουσας χρειάζονται 40-50 επαγγελματίες οδηγοί και η συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία Cyprus Public Ttransport. Η υλοποίηση του πλάνου θα γίνει  σε βάθος χρόνου εντός του 2024.

Λεμεσός

Το Υπουργείο προχωρεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην αύξηση διαδρομών μέσω του Park & Ride αφού εντοπίστηκαν δυο περιοχές στη Χαβούζα και στον Άγιο Τύχωνα. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο από τις δυο περιοχές προς τη Λευκωσία και τα σημεία Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται συμφωνία και με το ΓΣΟ για παραχώρηση του Τσιρείου Σταδίου για να χρησιμοποιείται ως Σταθμός μετεπιβίβασης.

Λάρνακα

Στις αρχές Μαρτίου το Υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει στην αύξηση διαδρομών μέσω του Park & Ride και στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν χώροι στις περιοχές Ριζοελιάς, παλαιού ΓΣΖ και Καλού Χωριού για να εξυπηρετούν επιβάτες προς τη Λευκωσία (από Ριζοελιά και Παλαιό ΓΣΖ) και Καλό Χωριό για τη Λεμεσό.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2024, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση 300 νέων στεγάστρων και στάσεων για λεωφορεία και η δημιουργία ειδικών λωρίδων για ποδήλατα και λεωφορεία. 

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

 

0
Home