Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Park & Ride: Πέτυχε στη Λευκωσία - Το θέλουν και Λεμεσό

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 25.09.2023

Park & Ride: Πέτυχε στη Λευκωσία - Το θέλουν και Λεμεσό

Δηλώσεις στην Offsite από τον υπεύθυνο του σχεδίου - Πλήρως ικανοποιημένο το Υπουργείο από την εφαρμογή του Park Ride

Πετά το Park and Ride του Βαφεάδη. Από τις 07  Σεπτεμβρίου 2023 οπότε και άρχισε τη λειτουργία του το νέο σύστημα πάει από το καλό στο καλύτερο. Μετά τα  ενθαρρυντικά αποτελέσματα που βγαίνουν από την εφαρμογή του προγράμματος στη Λευκωσία ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης έδωσε οδηγίες για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και στη  Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο υπευθυνος του προγράμματος στο Υπουργείο Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου ο Υπουργός θέλει να μεταφερθεί το Park and Ride και στη Λεμεσό. Όπως είπε, «θα δούμε τους δρόμους που παρατηρείται πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης στη Λεμεσό. Παράλληλα, πρέπει να δούμε και τεχνικής φύσεως θέματα όπως είναι που θα κατασκευάσουμε λεωφορειολωρίδες. Ερωτηθείς ο κ. Νικηφόρου πότε θα δούμε το Park and Ride στη Λεμεσό, ανέφερε ότι «θέλουμε να το εφαρμόσουμε σύντομα».

>>>>Διαβάστε επίσης: 2km λεωφορειολωρίδα στην είσοδο της Λευκωσίας για το park & ride<<<<<

700 πολίτες με λεωφορείο 

Ολοένα και περισσότεροι προτιμούν το σύστημα Park and Ride στη Λευκωσία. Καθημερινά το λεωφορείο το χρησιμοποιούν  σχεδόν 700 πολίτες. Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουμε μάς οδηγεί και σε νέες αποφάσεις επέκτασης του συστήματος και στη δυτική Λευκωσία». (Αρχάγγελος, Λακατάμια, Ανθούπολη κλπ).  Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιούν όσοι  εργάζονται κατά μήκος του άξονα ΓΣΠ – Πλατεία Σολωμού, στη Βουλή, στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και  οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και γραφεία στην οδό Ευαγόρου.

>>>>Διαβάστε επίσης: Park & Ride: Σας βάλαμε και λεωφορεία<<<<<

 Με  την εφαρμογή του μέτρου στόχος είναι η  μείωση κατά 400 των αυτοκινήτων  που κυκλοφορούν στους δρόμους .  Το Υπουργείο Μεταφορών  κινείται ώστε να εντοπίσει και άλλες ομάδες πληθυσμού με κοινά χαρακτηριστικά στη Λευκωσία, όπως κοινή ώρα άφιξης και κοινή ώρα αναχώρησης από την εργασία για να καταστεί δυνατή η παροχή υπηρεσίας και σε αυτούς. Στόχος  να αφαιρεθούν και άλλα οχήματα από τους δρόμους και να σταματήσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home