Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οδηγοί ταξί: Πάνε στη Βουλή για τα προβλήματά τους - Στο επίκεντρο η πειρατεία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 22.02.2024

Οδηγοί ταξί: Πάνε στη Βουλή για τα προβλήματά τους - Στο επίκεντρο η πειρατεία

Συζήτηση σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών

Το θέμα της πειρατείας, δηλαδή η μεταφορά επιβατών από μη αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, και της παράνομης και αθέμιτης πρακτικής διαφήμισης από τουριστικά γραφεία, διαχειριστές ηλεκτρονικών πλατφόρμων και εφαρμογών, θα συζητηθεί σήμερα (22/2) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, ενώπιον της οποίας έχει κατατεθεί και σχετικό νομοσχέδιο.

Με το νομοσχέδιο θα προστατευθεί τον επιβατικό κοινό από τη μεταφορά επιβατών από μη αδειούχα οχήματα, εκμισθωμένα οχήματα «Ζ» και από μη επαγγελματίες οδηγούς. Το νομοσχέδιο προνοεί φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες ή χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ σε πρόσωπο που ενεργεί κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Στη σημερινή συνεδρία θα συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την πειρατεία με ταξί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας ειδικά όταν δημοσιεύονται διαφημίσεις για τη μεταφορά επιβατών με μίσθωση ή αμοιβή.

>>>>Διαβάστε επίσης: 300 παράνομοι ταξιτζήδες - πειρατές καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Αστικών ταξί<<<<

Αντικείμενο της συνεδρίας θα είναι μετά από εισήγηση του βουλευτή των Οικολόγων Χαράλαμπου Θεοπέμπτου που δικαιούνται να κυκλοφορούν οι οδηγοί ταξί. Στη σφαίρα της συζήτησης θα τεθεί όπως πέραν των λεωφορειολωρίδων οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να κυκλοφορούν σε περιοχές και σημεία που υπάρχει απαγορευτικό για οχήματα.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να βρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.  Της Αρχής Αδειών, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ), του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αμμοχώστου, της Συντεχνίας Αστικών Ταξί Λευκωσίας και του Σωματείου Αστικά Ταξί Αεροδρομίου Πάφου Άγιος Λεόντιος. 

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home