Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Pame Express: Έρχονται νέες διαδρομές και λεωφορειολωρίδες στη Λευκωσία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 01.11.2023

Pame Express: Έρχονται νέες διαδρομές και λεωφορειολωρίδες στη Λευκωσία

Σχέδιο δράσης για επέκταση του Pame Express σε Λεμεσό και Λάρνακα

To Pame Express ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και των φανατικών οπαδών του Υπουργείου Μεταφορών. Από τις 07 Οκτωβρίου 2023 οπότε και το νέο πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή μέχρι χθες 31 Οκτωβρίου αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες που κινούνται εντός της πρωτεύουσας με το λεωφορείο. Ήδη τέθηκε σε εφαρμογή το Plan B που αφορά την επέκταση του Pame Express σε Λάρνακα και Λεμεσό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιούνται 700 μετακινήσεις ημερησίως. Συνολικά, από τη μέρα εφαρμογής του Pame Express έγιναν συνολικά 23.000 μετακινήσεις. 

Βαφεάδης: Πάμε απίστευτα καλά

Ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα είναι ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ο οποίος δήλωσε ότι «πάμε απίστευτα καλά στη Λευκωσία και ψάχνουμε άλλο ένα λεωφορείο για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση που υπάρχει. Αυτή τη στιγμή το Pame Express λειτουργεί με 5 υπερσύγχρονα λεωφορεία. Εκτιμάται ότι γύρω στα 300 αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούν εκείνη την οδική αρτηρία που χρησιμοποιεί το Pame Express».

Στα σκαριά νέοι σταθμοί και λεωφορειλωρίδες

Ο Υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε στην Offsite News ότι στα σκαριά βρίσκονται νέοι σταθμοί και λεωφορειλωρίδες στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, αποφασίστηκε η δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στο ΜΑΚΑΡΕΙΟ Στάδιο. Στο χώρο του Σταδίου θα σταθμεύουν οτα οχήματα και οι οδηγοί θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία. 

>>>Διαβάστε επίσης: ΠτΔ για κυκλοφοριακό: Άρχισε πιλοτικό πρόγραμμα και θα το αξιολογούμε κάθε μήνα>>>>

Το Υπουργείο σκέφτεται ακόμα να λύσει το μεγάλο πρόβλημα στη Λεωφόρο Στροβόλου μέσω της χρήσης του Pame Express. Επίσης οργανώνεται η σύνδεση του ΜΑΚΑΡΕΙΟΥ Σταδίου με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η σύνδεση αυτή όμως προϋποθέτει την εξεύρεση και οδηγών. Πιθανότατα το κοινό να εξυπηρετείται με τη διαδρομή ΜΑΚΑΡΕΙΟ Στάδιο - Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε ένα χρόνο περίπου.

Σχέδια για Λεμεσό και Λάρνακα

Το Pame Express δεν θα μείνει μόνο στη Λευκωσία, αλλά θα επεκταθεί σε Λεμεσό και Λάρνακα. Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη για τη Λεμεσό γίνονται σκέψεις για χρήση είτε του ΤΣΙΡΕΙΟΥ Σταδίου είτε του Νέου Σταδίου της Λεμεσού για να χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μετεπιβίβασης. Ωστόσο, ακόμα δεν προέκυψε συμφωνία. Στο Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Λεμεσού υπάρχει σχέδιο για σταθμό μετεπιβίβασης και στον Άγιο Τύχωνα. 

Στόχος για τη Λεμεσό είναι η κάλυψη με το Pame Express και της ορεινής Λεμεσού.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στη Λάρνακα υποψήφιοι χώροι μετεπιβίβασης είναι το ύψος του κυκλικού κόμβου της Ριζοελιάς και το Νέο ΓΣΖ. Πάντως για την υλοποίηση των σχεδιασμών σε Λεμεσό και Λάρνακα πρέπει να φθάσουν τα ολοκαίνουρια λεωφορεία intercity από την Ελλάδα, τα οποία όμως καθυστέρησαν

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home