Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πλημμύρες: Με νέο εξοπλισμό Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα ετοιμάζονται για τον Χειμώνα

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 05.09.2023

Πλημμύρες: Με νέο εξοπλισμό Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα ετοιμάζονται για τον Χειμώνα

Κάλεσμα Α. Κεττή σε Δήμους - Κοινότητες και πολίτες για να καθαρίσουν τα φρεάτιά τους

Διανύουμε το Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και έστω εάν οι θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι εντούτοις ανά πάσα στιγμή μπορεί το σκηνικό να αλλάξει.

Όταν αναφερόμαστε σε αλλαγή σκηνικού δεν μιλάμε για χειμωνιάτικο τοπίο, αλλά για βροχές. Για το λόγο αυτό δυο Υπηρεσίες η Πυροσβεστική και η Πολιτική Άμυνα ετοιμάζονται για να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν τους πολίτες.

Νέα όπλα στα χέρια της Πολιτικής Άμυνας

Σύμφωνα με ενημέρωση που τύχαμε από την Πολιτική Άμυνα ο στόλος της Υπηρεσίας ενισχύθηκε με 15 νέα οχήματα για κάλυψη των  συνεχώς αυξανόμενων υποχρεώσεων. 

Συγχρηματοδοτούμενο έργο

Μέσω ενός συγχρηματοδοτούμενου έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώθηκε η προμήθεια τεσσάρων οχημάτων και τεσσάρων ρυμουλκούμενων αντλιών νερού βαριού τύπου. Οι αντλίες αυτές θα εμπλουτίσουν και θα καταστήσουν ακόμη πιο αποτελεσματική την Υπηρεσία  στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πολιτική Άμυνα: Θα συντονίζει νευραλγικές υπηρεσίες σε έκτακτη ανάγκη<<<<

Έγινε εκπαίδευση

Την ίδια ώρα έχει γίνει εκπαίδευση σε αριθμό μελών του Τμήματος Έρευνας και Διάσωσης στη χρήση δέντρο κοπτικών μηχανών από το Τμήμα Δασών και αναμένεται να γίνει και νέα εκπαίδευση σε επιπρόσθετο αριθμό μελών.

Ετοιμάζεται η Πυροσβεστική

Το δικό της ρόλο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών διαδραματίζει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι η Πυροσβεστική έχει το δικό της σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση των πλημμυρών Ο κ. Κεττής ανέφερε ότι η Πυροσβεστική εξασφάλισε από το πρόγραμμα ΙΝΤΕΡΑΚΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ 20 αντλίες νερού  και όχημα διάσωσης σε πλημμύρες. Παράλληλα, το προσωπικό της Πυροσβεστικής μετέβη σε εκπαίδευση στην Αθήνα και την Κρήτη για την  αντιμετώπιση  μεγάλων  φυσικών  καταστροφών. 

Να είναι έτοιμες οι κοινότητες και οι δήμοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής κάλεσε τους Δήμους και τις Κοινότητες να προχωρήσουν σε καθαρισμό των οχετών και των ομβρίων υδάτων στις περιοχές τους ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι ιδιώτες ώστε να είναι έτοιμοι για τις βροχές.

Γιώργος Μιχαηλίδης

Home