Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ποδηλάτες: Μέσω application θα βρίσκουν διαδρομές, ποδηλατοστάτες και σημεία φόρτισης

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα
- 01.11.2023

Ποδηλάτες: Μέσω application θα βρίσκουν διαδρομές, ποδηλατοστάτες και σημεία φόρτισης

Δημιουργείται μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του υπουργείου Μεταφορών

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία μιας εφαρμογής (application) η οποία θα είναι αποκλειστικά για τους ποδηλάτες, μέσω του οποίου θα λαμβάνουν πολλές και ενδιαφέρον πληροφορίες. 

Η ιδέα για δημιουργία του εν λόγω application δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού για το εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η OffsiteNews. Για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι η ετοιμασία του application έμεινε για λίγο στα συρτάρια, όμως απ’ότι φαίνεται, πλέον έχουν φουλάρει ξανά οι μηχανές.

Μέσω του application, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα κινητά τηλέφωνα και σε άλλες συσκευές πλοήγησης, οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ακόλουθα:

> Χάρτες με ποδηλατόδρομους

> Πιο σύντομες διαδρομές

> Πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές

> Πιο εύκολες διαδρομές

> Πού υπάρχουν τρόμπες για ποδήλατα 

> Πού έχει ποδηλατοστάτες

> Πού θα μπορούν να γεμίσουν τα παγούρια τους νερό

> Πού πωλούνται ποδήλατα

> Πού ενοικιάζονται ποδήλατα

> Πού υπάρχουν έχει καφετέριες

> Πού υπάρχουν θέσεις για φόρτιση ποδηλάτων 

Στόχος ων αρμόδιων είναι όπως ενισχυθεί περαιτέρω η αστική ποδηλασία, από την ποδηλασία που γίνεται για σκοπούς ψυχαγωγίας και άθλησης. 

Αρμόδια πηγή μιλώντας στην OffsiteNews ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο application δεν θα ετοιμαστεί με σκοπό να αντικαταστήσει άλλα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα application το οποίο θα δημιουργηθεί costommade (δηλαδή κατά παραγγελία) για την Κύπρο.

Παρόλο που έχουν συλλεχθεί όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από τους αρμόδιους, όπως για παράδειγμα πού υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, ποδηλατοστάτες και όλα τα σχετικά που θα συμπεριληφθούν, ακόμη δεν έχει γίνει το παρακάτω βήμα που είναι η δημιουργία του application.

Και ο λόγος είναι πως η δημιουργία του θα εξαρτηθεί από την έγκριση του προϋπολογισμού του υπουργείου Μεταφορών, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Μετά και την έγκριση του προϋπολογισμού θα γίνει σύναψη συνεργασίας με το Κέντρο Αριστείας το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του application. 

Οι αρμόδιοι πάντως αισιοδοξούν ότι εντός του 2024 το application θα είναι έτοιμο για χρήση. 

0
Home