Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ασφαλές μέρος θα μεταφερθούν ευάλωτα άτομα από Χλώρακα

Offsite Team
- 23.08.2023

Σε ασφαλές μέρος θα μεταφερθούν ευάλωτα άτομα από Χλώρακα

Έχουν εντοπιστεί οικογένειες με παιδιά και άλλα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ατόμων

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετείχε στην καταγραφή των ατόμων που διέμεναν στο συγκρότημα πολυκατοικιών στη Χλώρακα και όλα τα ευάλωτα άτομα που εντοπίστηκαν θα μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος διαβίωσης, ανέφερε την Τετάρτη η αρμόδια Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείσα να αναφερθεί στην εμπλοκή του Υφυπουργείου της, η κ. Ευαγγέλου είπε πως «το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας συμμετείχε στην επιχείρηση καταγραφής των διαμενόντων στο συγκρότημα στη Χλώρακα, με λειτουργούς, τόσο από το επαρχιακό γραφείο της Πάφου, όσο και από το κεντρικό γραφείο Ευημερίας στη Λευκωσίας».

«Έχουν εντοπιστεί οικογένειες με παιδιά, καθώς και άλλα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ατόμων και γίνονται διεργασίες και διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο που να είναι ασφαλές γι αυτούς και τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως «προφανώς και υπάρχει συντονισμός δράσεων από τα διάφορα Υπουργεία και υπηρεσίες. Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουμε την υποχρέωση να εντοπίσουμε τα ευάλωτα άτομα, όπως και έχει γίνει από την καταγραφή χθες, και φροντίζουμε έτσι ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια σε ασφαλές μέρος διαβίωσης».

«Μιλούμε για οικογένειες με ανήλικα παιδιά και έγκυες γυναίκες», κατέληξε στη δήλωση της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΚΥΠΕ

Home