Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 05.04.2024

Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Ο ασφαλιστής θα ενημέρωνει τον Έφορο - Θα περνά και από έλεγχο και μετά να κυκλοφορήσει ξανά το αυτοκίνητο

Τροποποιητικούς κανονισμούς ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών με σκοπό να δημιουργηθεί η νομοθετική υποχρέωση για ενημέρωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών όταν όχημα εμπλέκεται σε τροχαία σύγκρουση ή  υποστεί ζημιές από πλημμύρα, χαλαζοθύελλα, φωτιά ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν.

Με τον τροποποιητικό κανονισμό, ο  ασφαλιστής που εξέδωσε  το ισχύον ασφαλιστήριο για το όχημα ή ανάλογα με την περίπτωση, το Ταμείο Ασφαλιστών Κύπρου, ενημερώνει τον Έφορο Μηχανοκινήτων Οχημάτων, με τον τρόπο που καθορίζεται από αυτόν.

Με βάση το τροποποιητικό νομοσχέδιο, ο  Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων,, παραπέμπει το όχημα για τη διενέργεια των κατά την κρίση του απαραίτητων ελέγχων, για να διαπιστωθεί ότι αυτό έχει επιδιορθωθεί ορθά και είναι κατάλληλο για οδική χρήση.Παράλληλα, θα καταγράφει το γεγονός στο πιστοποιητικό εγγραφής του οχήματος. 

>>>>Διαβάστε επίσης:Βγαίνουν σε προσφορές για 35 νέα ηλεκτρικά ή plug in οχήματα για Υπουργούς & Αξιωματούχους<<<<

 Ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων δύναται με γνωστοποίηση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να καθορίσει κατηγορίες σε σχέση με ζημιές που υπέστη το όχημα

Το θέμα ήταν ορισμένο να συζητηθεί στη χθεσινή  συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, αλλά δεν συζητήθηκε. Το θέμα παραπέμφθηκε στη συνεδρία της επόμενης Πέμπτης 11 Απριλίου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνο Μουσιούττα να αναφέρει ότι «αναμένουμε να δούμε ποιες είναι οι απόψεις των εμπλεκομένων για να προχωρήσουμε».

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home