Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τμήμα Δασών: €37,7 εκατ. για εκμίσθωση 4 αεροπλάνων & 2 ελικοπτέρων πυρόσβεσης

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 19.03.2024

Τμήμα Δασών: €37,7 εκατ. για εκμίσθωση 4 αεροπλάνων & 2 ελικοπτέρων πυρόσβεσης

Στόχος είναι τόσο τα αεροπλάνα όσο και τα ελικόπτερα να βρίσκονται στην Κύπρο τον Μάιο - Άνοιξε σχετικός διαγωνισμός

Μέχρι το τέλος Μαίου στο στόλο του Τμήματος Δασών θα βρίσκονται τέσσερα εκμισθωμένα αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα. Η διαδικασία εκμίσθωσης για τα τέσσερα αεροπλάνα έχει αρχίσει ,και από την περασμένη Δευτέρα η διαδικασία δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης συμβάσεων.

Ο διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών  μέσω  μίσθωσης τεσσάρων αεροπλάνων για επιχειρήσεις εναέριας πυρόσβεσης και εναέρια περιπολία για τον εντοπισμό και την κατάσβεση πυρκαγιών. 

Με βάση τις ανάγκες του Τμήματος Δασών, τα δυο  αεροπλάνα  είναι τουλάχιστον 3000 λίτρων υδάτινης χωρητικότητας και 60 λίτρων αφρού για επιχειρήσεις εναέριας πυρόσβεσης και εναέρια περιπολία για τον εντοπισμό και την κατάσβεση πυρκαγιών για τις καλοκαιρινές περιόδους (6 μήνες για κάθε περίοδο. Η συμφωνία της εκμίσθωσης θα είναι διετής  2024 - 2026 για περίοδο 6 μηνών κατ’έτος  με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι το 2028.

Ο όρος του Τμήματος Δασών

΄Αξιο αναφοράς είναι ότι το Τμήμα Δασών θα βάλει τους δικούς του όρους για τις εταιρείες που θα πλειοδοτήσουν μεταξύ των οποίων είναι ότι μέλος του πληρώματος θα είναι στέλεχος του Τμήματος Δασών.

Η εκτιμώμενη αξία της προσφοράς για τα τέσσερα αεροπλάνα είναι στο ποσό των 19.3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι προσφορές θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Απριλίου 2024. Τα αεροπλάνα θα φτάσουν στην Κύπρο στις αρχές Μαίου. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Με 8 πτητικά μέσα στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών φέτος - Το 2025 το νέο αεροσκάφος<<<<

Ερχονται εκμισθωμένα ελικόπτερα

Εκτός από τα τέσσερα αεροπλάνα, το Τμήμα Δασών θα ενισχυθεί και με δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα. Τα χαρτιά του διαγωνισμού βρίσκονται στην Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων που όταν «ανάψει το πράσινο φως» θα ανοίξει ο διαγωνισμός.για την εκμίσθωση δυο ελικοπτέρων.

Η εκτιμώμενη αξία του διαγωνισμού είναι 18.4 εκ. και οι προσφορές θα κλείσουν στις 24 Απριλίου 2024. Η εκμίσθωση των ελικοπτέρων θα έχει ισχύ μέχρι το 2027. Τα ελικόπτερα θα φτάσουν στην Κύπρο στα τέλη Μαίου.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home