Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υποχρεωτικό ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες από Οκτώβριο - Ενδιαφέρον από 120 μηχανικούς & 20 ΙΚΤΕΟ

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 09.08.2023

Υποχρεωτικό ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες από Οκτώβριο - Ενδιαφέρον από 120 μηχανικούς & 20 ΙΚΤΕΟ

Έγιναν 120 αιτήσεις από μηχανικούς και 20 από ιδιωτικά κέντρα τεχνικού ελέγχου - Η διαδικασία

Μετά τον Τεχνικό Έλεγχο στα αυτοκίνητα σε υποχρεωτικό έλεγχο ΜΟΤ μπαίνουν και οι μοτοσικλέτες από το φθινόπωρο. Πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι τρέχουν όλες οι διαδικασίες με σκοπό όλα να είναι έτοιμα και να εφαρμοστεί το νέο καινοτόμο αυτό μέτρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περισυνέλεξε η Offsite News εντός των επόμενων ημερών θα επιλεγούν οι μηχανικοί που θα αναλάβουν τον τεχνικό έλεγχο μοτοσικλετών. Ήδη, έγιναν 122 αιτήσεις και όσοι θα αναλάβουν δουλειά πρέπει να επιτύχουν στις τεχνικές εξετάσεις που παρακάθισαν τον περασμένο Ιούνιο. Όσοι επιτύχουν θα παρακαθίσουν σε 12ωρη εκπαίδευση από εγκεκριμένους φορείς. 

Ταυτόχρονα, θα γίνει μια παράλληλη διαδικασία που αφορά στην επιλογή των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου (ΙΚΤΕΟ). Όπως μαθαίνουμε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών  έγιναν ήδη 20 αιτήσεις.

Η τελική επιλογή θα γίνει στη βάση προδιαγραφών από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, αφού ειδικοί θα προβούν σε ελέγχους για να διαπιστώσουν κατά πόσον πληρούνται οι προδιαγραφές και εάν  τα ιδιωτικά κέντρα διαθέτουν την απαραίτητη γραμμή για μοτοσικλέτες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Φθινόπωρο έρχεται ΜΟΤ σε μοτοσικλέτες<<<<

Ενδιαφέρον από προμηθευτές

Όπως πληροφορείται η Offsite News προέκυψε ενδιαφέρον από προμηθευτές για να προσφέρουν ειδικά μηχανήματα για τον τεχνικό έλεγχο μοτοσiκλετών. Ωστόσο, και αυτά τα μηχανήματα θα τύχουν επεξεργασίας και ελέγχου από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Mιλώντας  στην Offsite News η αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Οδικων Μεταφορών Ελένη Πίπη είπε ότι οι προδιαγραφές για το MOT μοτοσικλετών δεν θα περάσουν από τη Βουλή, ενώ ο έλεγχος θα αφορά όλων των ειδών (κυβισμού) μοτοσικλέτες. .Όπως είπε, η κα Πίπη, «βάσει ανάλυσης των στοιχείων οι οδηγοί μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων είναι ευάλωτη ομάδα οδηγών γι’αυτό αποφασίστηκε  να ληφθούν μέτρα  για να αποφευχθούν θανατηφόρα δυστυχήματα και ένα από αυτά είναι το MOT σε μοτοσικλέτες.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

Home