Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά το φιάσκο με Σιζόπουλο και η Χριστιάνα στη Λίστα Γιωρκάτζη

Offsite Team -
15.07.2020

Μετά το φιάσκο με Σιζόπουλο και η Χριστιάνα στη Λίστα Γιωρκάτζη

Thumbnail
H Λίστα φαίνεται να συμπληρώθηκε χωρίς κανένα έλεγχο / Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ολοένα και αυξάνονται τα σημεία ότι τελικά η περιβόητη Λίστα Γιωρκάτζη πρόκειται για «Λίστα φιάσκο» αφού αυτή φαίνεται να συμπληρώθηκε χωρίς κανένα έλεγχο αλλά και χωρίς επικαιροποίηση. 

Παράλληλα, η Λίστα ουδόλως καταδεικνύει κατά πόσο Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) έτυχαν ευνοικής μεταχείρισης από Τράπεζες, κάτι που άλλωστε είναι και το μείζον και όχι κατά πόσο ΠΕΠ έχουν ΜΕΔ. 

Χριστιάνα - Να γίνει έρευνα 

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το δικό μου όνομα περιλαμβάνεται στη λίστα των ΜΕΔ της Τράπεζας Κύπρου, για υπόλοιπο 3,611 ευρώ και 62 σεντ.  Δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ποτέ δεν είχα ούτε και έχω ΜΕΔ.  Δημοσιοποιώ βεβαίωση της Τράπεζας Κύπρου περί τούτου, την οποία και θα καταθέσω στη Βουλή. Το ποσό των 3,611 ευρώ και 62 σεντ ήταν το υπόλοιπο της πιστωτικής μου κάρτας (με πιστωτικό όριο 17.500 ευρώ),  κατά την 31.12.2018 το οποίο πλήρωσα κανονικά στην ημερομηνία εξόφλησης όπως κάνω κάθε μήνα"

"Η συμπερίληψη του ονόματος του στη λίστα Γιωρκάτζη, καταφανώς λανθασμένη, γεννά ευλόγως το συμπέρασμα ότι, ανάμεσα σε λάθη και ανακρίβειες μπορεί να συγκαλυφθούν πραγματικές περιπτώσεις ΜΕΔ, ύψους ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που δεν εξυπηρετεί ούτε τη διαφάνεια ούτε και τη δημόσια ζωή.

"Το πως, γιατί, και με ποιων την ευθύνη το όνομα μου περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα είναι κάτι που θα απαιτήσω να διερευνηθεί ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου", όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η κα. Ερωτοκρίτου.  

Η βεβαίωση της Τράπεζας Κύπρου:

βωψαδςαδας

Σιζόπουλος - Βρέθηκε στη λίστα για €2027

Για υπόλοιπο 2027 ευρώ που αφορά την πιστωτική του κάρτα, το όριό της οποίας είναι 6000ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο

Στον σχολαστικό έλεγχο της λίστας Γιωρκάτζης ώστε να διαφανεί ποιοι έτυχαν ευνοϊκής δανειοδότησης επιμένει η ΕΔΕΚ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Αυτούσια η Ανακοινωση

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος  για τη λεγόμενη Λίστα Γιωρκάτζη. Θα πρέπει να υπενθυμίσω για ακόμη μια φορά ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε όταν τον Δεκέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού εκ μέρους της ΕΔΕΚ, είχα ζητήσει από την τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να κατατεθεί ακριβώς ένας κατάλογος πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων τα οποία, εκτός από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να εξεταστεί εάν έτυχαν ενδεχομένως δανειοδότησης κατά προνομιακό τρόπο σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Μετά εκπλήξεως σήμερα διαπίστωσα ότι και το δικό μου όνομα περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα για ένα υπόλοιπο 2027ευρώ που αφορά την πιστωτική μου κάρτα, όταν μάλιστα το όριό της είναι 6000ευρώ και όταν όλοι γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο σε μια πιστωτική κάρτα μπορείς να το αποπληρώσεις καταβάλλοντας αρχικά το 10%.

Ως εκ τούτου εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Το πρώτο, ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ αφού συμπεριλαμβάνονται τα ονόματά μας στη λίστα δεν έχουμε δικαίωμα, ούτε εγώ, ούτε ο συνάδελφος Ηλίας Μυριάνθους, ο οποίος στη συνέχεια θα ξεκαθαρίσει το θέμα το δικό του, να συμμετάσχουμε στην Επιτροπή.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε να γίνει ένας σχολαστικός έλεγχος του συνόλου των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ζητηθεί αν σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται άτομα, πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς πρώτου βαθμού ή και ακόμα και άλλοι που εμπλέκονται στην πολιτική, που έτυχαν επιλεκτικής διαγραφής δανείου ή και ενδεχομένως και μέρος του δανείου για να μπορέσει να γίνει μια σωστή δουλειά.

Home