Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

46.479 μαθητές επιστρέφουν σήμερα σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα
- 07.09.2023

46.479 μαθητές επιστρέφουν σήμερα σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά φέτος η σχολική χρονιά - Έτοιμα τα σχολεία

Με τους καλύτερους οιωνούς και με λιγότερες … φωνές από τις προηγούμενες χρονιές επιστρέφουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες. Η 7η Σεπτεμβρίου 2023 σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής, με τους εκπαιδευτικούς να προετοιμάζουν εδώ και λίγες ημέρες τα σχολεία, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Πάντως φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς χαρακτηρίζεται από άτομα τα οποία «εμπλέκονται» στα της Παιδείας ως διαφορετική. Χωρίς να μηδενίζεται η προσπάθεια των προηγούμενων υπουργών, φαίνεται πως η αλλαγή στις εξετάσεις Τετραμήνων αλλά και οι καινοτομίες τις οποίες ξεκίνησε να προωθεί η Αθηνά Μιχαηλίδου άφησαν ικανοποίηση τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον μαθητικό κόσμο, αλλά και τους γονείς. 

Ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μαζί με την υπουργό Παιδείας θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο Ακρόπολης και θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν Εκπαιδευτικούς και Μαθητές για τυχόν προβλήματα ή και παραλείψεις. Ακολούθως η Αθηνά Μιχαηλίδου θα μεταβεί στη Λεμεσό και το Λύκειο Αγίου Αντωνίου.

Σε συνέντευξή της στην OffsiteNews η υπουργός Παιδείας μιλώντας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέφερε ότι «πιστεύω ότι φέτος ξεκινάμε με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και είμαι βέβαιη ότι αυτή τη χρονιά μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο δημόσιο σχολείο. Εκεί και όπου υπάρξουν απρόοπτα θα τα αντιμετωπίσουμε».

Ήδη τα σχολεία έχουν στελεχωθεί και τα βιβλία βρίσκονται στα θρανία των μαθητών έτοιμα να τα παραλάβους. Σε σχέση με την στελέχωση, δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, αναλόγως πάντοτε με το εάν θα αποδεχθούν οι εκπαιδευτικοί τον διορισμό ή όχι. 

Η νέα σχολική χρονιά σε αριθμούς

Για την νέα σχολική χρονιά 2023-2024, θα λειτουργήσουν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 62 Γυμνάσια, 36 Λύκεια και 10 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο. Την ίδια ώρα αναμένεται να λειτουργήσουν και 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα φοιτήσουν 41.605 μαθητές και μαθήτριες. Οι 24.160 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.445 στον λυκειακό κύκλο ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 6.650.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα λειτουργήσουν 16 Σχολές Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) και Μικτά Σχολεία (Λύκειο +ΤΕΣΕΚ). Θα φοιτήσουν 4.874 μαθητές και μαθήτριες, με τον αριθμό των εκπαιδευτικών να ανέρχεται σε 684.

0
Home