Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Back to school με τεστ - Το σκέφτονται για μάσκες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
05.08.2022

Back to school με τεστ - Το σκέφτονται για μάσκες

Ετοιμάζονται τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Οι προετοιμασίες «τρέχουν», με τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα πρωτόκολλα θα πάρουν την τελική τους μορφή. 

Μπορεί να καταγράφεται μια καθοδική πορεία στους επιδημιολογικούς δείκτες, ωστόσο η πανδημία δεν έχει φύγει. Γι'αυτό και τα μέτρα θεωρούνται απαραίτητα αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ανατροπή στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Επιστροφή με τεστ 

Δεδομένο θεωρείται ότι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με την προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό. 

Αυτό που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι η χρήση της μάσκας. 

Τη δεδομένη στιγμή η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Και όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η OffsiteNews, φαίνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για άρση του μέτρου αυτού. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κρούσματα πέφτουν, οι μάσκες μένουν

Αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας δήλωσε στην OffsiteNews πως γίνονται σκέψεις για τη χρήση της μάσκας. «Έχουν καταγραφεί κάποιες εισηγήσεις τις οποίες θα αξιολογήσουν τα μέλη της ΣΕΕ και θα ληφθούν αποφάσεις».

Πάντως, όπως μας λέχθηκε, το ενδεχόμενο η μάσκα να είναι υποχρεωτική και στις σχολικές αίθουσες, αφού είναι κλειστός χώρος, δεν είναι απίθανο, ειδικότερα εάν δεν αρθεί η χρήση μάσκας για το ευρύ κοινό. 

Καταληκτικά σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το εάν θα φορούν μάσκα εντός των σχολικών αιθουσών όλοι οι μαθητές -σε περίπτωση που εν τέλει είναι υποχρεωτική η μάσκα- και των τριών βαθμίδων ή εάν οι μαθητές του Δημοτικού θα εξαιρεθούν, κάτι που έγινε και τον περασμένο Απρίλιο. 

Home