Αδειάζει ΔΗΣΥ η ΝΕΔΗΣΥ για μαθήματα χορού: Παράλογη πρόταση

Αδειάζει ΔΗΣΥ η ΝΕΔΗΣΥ για μαθήματα χορού: Παράλογη πρόταση

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕΔΗΣΥ

Συνεχίζεται ο σάλος για το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η Offsite με την πρόταση των βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γιώργου Κάρουλλα να απαγορευτούν τα μαθήματα χορού σε ανήλικους μετά τις 8 το βράδυ

Προκύπτει μάλιστα νέο... επεισόδιο με την ΝΕΔΗΣΥ να εκφράζει δημόσια με ανακοίνωση της την διαφωνία της με την πρόταση των βουλευτών του κόμματος της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Ως Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού, εκφράζουμε την αντίθεση μας με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε τις τελευταίες μέρες από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού: Δρ. Χατζηγιάννη Κυριάκο και κ. Γιώργο Κάρουλα η οποία αφορά την απαγόρευση έντεχνου χορού σε παιδιά και έφηβους μετά τις οχτώ το βράδυ με πρόφαση ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται η ξεκούραση τους. Ασφαλώς και για εμάς η ανάπαυση των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη, όμως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξεύρευση μιας λογικής λύσης.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση αυτή θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα προβληματική. Αφενός για το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το παιδί ή ο έφηβος θα κοιμάται μετά από αυτήν την ώρα, αφετέρου γιατί στοχοποιείται και απαγορεύεται ο έντεχνος χορός ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στα παιδία. Μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως οποιαδήποτε δραστηριότητα ή/και άθλημα μόνο καλά έχει να προσφέρει αφού δίνει στο παιδί την ικανότητα να βγαίνει από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου και των φροντιστηρίων, να εκτονώνεται και να γυμνάζεται.

Η παιδεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από μια σειρά παραλείψεων και δυσλειτουργιών. Βασικό παράδειγμα αποτελεί το ανεπαρκές εκπαιδευτικό έργο του συστήματος το οποίο και ωθεί τα παιδιά σε καθημερινή και πολύωρη παρακολούθηση φροντιστηρίων. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ελάχιστος χρόνος για κάποια δραστηριότητα -η οποία σε αυτές τις ηλικίες είναι απαραίτητη-. Όχι μόνο για την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών αλλά και για την εκγύμναση τους.

Καλούμε πρώτα τους βουλευτές μας αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων που εργάζονται σε θέματα παιδείας, να ασχοληθούν με τα ουσιαστικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η παιδεία, αφήνοντας επί μέρους παράλογες προτάσεις νόμου".

 

Home