Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άγριος καυγάς Νουρή - Κουκουμά για την εγκυμονούσα από τη Συρία

Offsite Team -
21.09.2021

Άγριος καυγάς Νουρή - Κουκουμά για την εγκυμονούσα από τη Συρία

Ο ΥΠΕΣ απάντησε για το ζήτημα που προέκυψε/ Άγρια επίθεση από Κουκουμά

Σκληρή αντιπαράθεση προκλήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή και το ΑΚΕΛ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, βουλευτή Γιώργου Κουκουμά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αντικείμενο της αντιπαράθεσης η εγκυμονούσα Σύρια μητέρα και οι αποφάσεις που λήφθησαν από την Κυβέρνηση.

Το πρωί σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκές οδηγίες για τη μετανάστευση δεν δίνουν μόνο δικαιώματα σε όσους παράτυπα επιχειρούν  να εισέλθουν σε ένα ευρωπαϊκό έδαφος αλλά δίνουν και στα κράτη μέλη το δικαίωμα αποτροπής αυτών των ροών.

«Τι σόι κράτος θα ήμασταν εάν δεν είχαμε το δικαίωμα να ανακόπτουμε αυτές τις παράνομες ροές, οι οποίες επιχειρούν και φτάνουν στη Δημοκρατία», διερωτήθηκε και σημείωσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία παρεμποδίζει αυτές τις παράνομες ροές και επιστρέφει με ασφάλεια, και πάντοτε με συνοδεία σκάφους της λιμενικής, όσους από αυτούς προέρχονται από τον Λίβανο, στη βάση της συμφωνίας μεταξύ ων δύο κρατών».  

Στην προκειμένη περίπτωση, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, όταν διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαινε μια εγκυμονούσα δόθηκαν αμέσως οδηγίες και μεταφέρθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα στο Μακάρειο νοσοκομείο, όπου και στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες γέννησε. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Θα πρέπει να τους φέρουμε όλους»;

Ο κ. Νουρής παράλληλα ανέφερε   «εάν μας ζητήσουν οι 24.000 αιτητές ασύλου που σήμερα βρίσκονται στη Δημοκρατία, να φέρουμε και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους, θα πρέπει να τους φέρουμε», πρόσθεσε.  

Σκληρή ήταν η  απάντηση του ΑΚΕΛ και του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουκουμά στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για την απόφαση της Κυβέρνησης «να χωρίσει τη Σύρια μητέρα από τα παιδιά της, ηλικίας ενός και τριών ετών».

Ο κ. Κουκουμάς υποστήριξε ότι «αυτή η πρωτοφανής απανθρωπιά θα στιγματίζει εσαεί την κυβέρνηση και τον Υπουργό. Ούτε οι νόμοι, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι αξίες του λαού μας και της ανθρωπότητας ολόκληρης δεν αποδέχονται τις πρακτικές του κ. Νουρή να χωρίζει μάνες από παιδιά». Ο κ. Κουκουμάς ανέφερε ακόμα ότι «Αν είναι τόσο σίγουρος (ο Υπουργός) για τη νομιμότητα των πρακτικών και των πολιτικών του ο κ. Νουρής, ας αφήσει τις δικαιολογίες και ας προσέλθει στη Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ας δώσει εξηγήσεις πού έχουν πάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η κυβέρνηση από την ΕΕ για το προσφυγικό. Ας απαντήσει γιατί η κυβέρνηση του συναίνεσε με τις πολιτικές της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο μεσογειακό Νότο. Ας πει πότε άσκησαν διώξεις για τους Κύπριους κολλεγιάρχες κι εργοδότες που έστησαν κυκλώματα δουλεμπορίου.

Home