Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση του Συναγερμού εξευτέλισε τους θεσμούς

Offsite Team -
01.03.2021 - 13:26

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση του Συναγερμού εξευτέλισε τους θεσμούς

Thumbnail
«Ο Πρόεδρος δεν έχει την ευθιξία ούτε να απαντήσει ούτε να αναλάβει την ευθύνη»

Τα πυρά του προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ.

Αφορμή αυτή την φορά, στάθηκε η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Μαρίνα της Αγίας Νάπας όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «χάριν διαφάνειας, και ιδίως δεδομένου πως η εκμίσθωση αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι ένας εκ των Διευθυντών του Παραχωρησιούχου είναι πρόσωπο από το  οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

>>> «Χαρτοπόλεμος» για την Μαρίνα Αγίας Νάπας - Όλες οι ανακοινώσεις

Όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, «ο κ. Αναστασιάδης θα έχει πλέον ενημερωθεί ότι ο γαμπρός του είναι ένας εκ των διευθυντών στην εταιρία της Μαρίνας. Θα πρέπει ακόμα να πληροφορήθηκε ότι οκτώ πολιτογραφήσεις διευθυντικών στελεχών της εταιρίας έγιναν παράτυπα».

«Ένα νέο σκάνδαλο ολκής αφορά και πάλι τον ίδιο και το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά δεν έχει την ευθιξία ούτε να απαντήσει ούτε να αναλάβει την ευθύνη», σημειώνει ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε αν ο γαμπρός του εμπλέκεται στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας, από την οποία πολιτογραφήθηκαν διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι. Είχε μάλιστα δηλώσει ότι αν «βρείτε ότι οποιοσδήποτε για την Μαρίνα της Αγίας Νάπας έτυχε εύνοιας δέχομαι την παρατήρησή σας».

Αν μη τι άλλο μετά και την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει πλέον ενημερωθεί ότι ο γαμπρός του είναι ένας εκ των διευθυντών στην εταιρία της Μαρίνας. Θα πρέπει ακόμα να πληροφορήθηκε ότι οκτώ πολιτογραφήσεις διευθυντικών στελεχών της εταιρίας έγιναν παράτυπα. Αν δεν το γνώριζε ούτε αυτό, τότε θα μπορούσε να ενημερωθεί από το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης που υπέβαλε τις αιτήσεις για πολιτογράφηση ή και από το Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος, το οποίο ενέκρινε τις παράτυπες πολιτογραφήσεις.

Επιπρόσθετα, προκύπτει και άλλο ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρίας που εμπλέκεται ο προεδρικός γαμπρός που αφορά την εκμίσθωση κρατικής γης-φιλέτο με προβληματικές διαδικασίες.

Ένα νέο σκάνδαλο ολκής αφορά και πάλι τον ίδιο και το οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά δεν έχει την ευθιξία ούτε να απαντήσει ούτε να αναλάβει την ευθύνη. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εμπαίζει απροκάλυπτα το σύνολο των πολιτών της χώρας. Η κυβέρνηση του Συναγερμού έχει εξευτελίσει τους θεσμούς και τα ήθη.

Home