Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν έχει πληροφόρηση για απευθείας πτήσεις από Ρωσία ο Τατάρ

Offsite Team -
21.09.2022 - 09:00

Δεν έχει πληροφόρηση για απευθείας πτήσεις από Ρωσία ο Τατάρ

Δεν έχει πληροφόρηση για την έναρξη απευθείας πτήσεων από Ρωσία ο Τατάρ που εγκωμιάζει ομιλία Ερντογάν

Δεν έχει πληροφόρηση για το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σχολίασε επίσης εγκωμιαστικά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην ΓΣ του ΟΗΕ  

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk χθες το βράδυ, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι «η συνεργασία μας με την Τουρκία είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντικό που η Τουρκία μας δίνει τόσο ξεκάθαρη στήριξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Ερντογάν έγραψε σήμερα ιστορία. Μέχρι σήμερα έγιναν πολλές συζητήσεις, εδώ και χρόνια δίνουμε έμφαση στο σημείο της ισότητας για τη συνύπαρξη στη βάση της ομοσπονδίας. Σήμερα για πρώτη φορά έγινε ένα μεγάλο βήμα με την έκκληση του κ. Ερντογάν σε όλο τον κόσμο για αναγνώριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του τουρκικού κοινού»

>>>Ρωσική Πρεσβεία: Διάψευση για απευθείας πτήση με Κατεχόμενα<<<

Σε ερώτηση για την έναρξη απευθείας πτήσεων από την Ρωσία, ο Ερσίν Τατάρ είπε «δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες γι αυτό το θέμα. Τα έμαθα από τον Τύπο. Γνωρίζω ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει αίτηση. Δεν ξέρω τί λέει το ρωσικό κράτος».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια κινητικότητα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρώσων που ζουν στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Έχουν σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία. Μετά τον πόλεμο εφαρμόζεται εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας με την επιβολή της ΕΕ. Οι ισορροπίες στον κόσμο και με τα μεταβαλλόμενα γεγονότα, τόσο ο διαμεσολαβητικός ρόλος που ανέλαβε η Τουρκία και οι σχέσεις της με τη Ρωσία είναι διαφορετικές και μπορεί να επηρεάσουν αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Τατάρ.

ΚΥΠΕ

Home