Ευρωεκλογές: Τρέχουν για την τελική συσπείρωση τα κόμματα

Ευρωεκλογές: Τρέχουν για την τελική συσπείρωση τα κόμματα

Οι στόχοι και τι περιμένουν σε σχέση με το 2014

Έτοιμα για την τελική μάχη ενόψει και των Ευρωεκλογών της 26 Μαΐου εμφανίζονται τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς θεωρούν ότι οι επόμενες μέρες μέχρι και τις Ευρωεκλογές θα είναι αυτές οι οποίες θα καθορίσουν και την  τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Μάλιστα όπως πληροφορείται η Offsite υπάρχουν κομματικά επιτελεία που περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να καθορίσουν πως θα κινηθούν τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας με στόχο να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

ΔΗΣΥ: Πρωτιά με διαφορά

Στον ΔΗΣΥ φαίνεται να θέλουν να διατηρήσουν την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, ωστόσο φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η φυσική φθορά λόγω εξουσίας τα τελευταία 6 χρόνια δεν θα τους οδηγήσει στο αποτέλεσμα του 38% που κατέγραψε το κόμμα στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Στην Πινδάρου φαίνεται να επιθυμούν πρωτιά με όσο το δυνατόν περισσότερη διαφορά από το ΑΚΕΛ, ευελπιστώντας ότι η μετακίνηση ψηφοφόρων τους τόσο προς το ΕΛΑΜ όσο και πρός Ελένη Θεοχάρους θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η κόντρα με το ΑΚΕΛ με στοχο την όσο δυνατή συσπείρωση ψηφοφόρων του κόμματος.

Ανάκαμψη θέλει το ΑΚΕΛ

Συνέχεια στα σημάδια ανάκαμψης που έδειξε στις Προεδρικές εκλογές του 2018 θέλει να δείξει το ΑΚΕΛ, με το κόμμα να βλέπει ότι η συσπείρωση του κόμματος κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου θεωρούν ότι ένα ποσοστό πάνω από το 27% των περασμένων Ευρωεκλογών σε συνδυασμό της μείωσης των ποσοστών του ΔΗΣΥ, θα δώσει μια νέα δυναμική στο κόμμα.

Διατήρηση ποσοστών θέλει το ΔΗΚΟ

Διατήρηση των παραδοσιακών ποσοστών για το κόμμα θέλει να καταγράψει το ΔΗΚΟ στις προσεχείς Ευρωεκλογές. 

Μάλιστα πηγές από το κόμμα πιστεύουν ότι όχι μόνο θα ξεπεραστεί το ποσοστό 10,8% των προηγούμενων Ευρωεκλογών, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι κοντά στα ποσοστά των Βουλευτικών Εκλογών του 2016, δηλαδή στο 14,5 %.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς ΔΗΚΟ αν και το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι στην εκλογική αναμέτρηση  θα συμμετέχει η Δημοκρατική Παράταξη του Μάριου Καρογιάν, η συσπείρωση του κόμματος αναμένεται να αγγίξει το 70% και σε συνδυασμό με τους ψηφοφόρους από άλλους χώρους δεν θα δημιουργήσει τα όποια προβλήματα στο κόμμα.

«Σφαγή» για την  6η έδρα

Τέλος όσον αφορά την πολυπόθητη 6η έδρα αναμένεται να γίνει πραγματική σφαγή καθώς αν και το ΕΛΑΜ έχει ελαφρύ προβάδισμα σε ΕΔΕΚ αλλά και στο συνδυασμό Συμμαχία-Οικολόγων θεωρούν ότι μπορούν να ανατρέψουν την διαφορά.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται το ΕΛΑΜ παραμένει στα ίδια ποσοστά τους τελευταίους μήνες σε αντίθεση με ΕΔΕΚ και Συμμαχίας-Οικολόγους, οι οποίοι σιγά σιγά καλύπτουν την διαφορά και κινούνται για κατάληψη της 6ης έδρας.

Το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ΕΔΕΚ και Συμμαχία-Οικολόγους χέρι-χέρι και σε απόστασης αναπνοής από το ΕΛΑΜ, καταδεικνύει ότι μόνο η εκλογική αναμέτρηση μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις.      

 

Home