Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

1334 οι γυναίκες - μέλη Αστυνομίας - Πυροσβεστικής

Offsite Team
- 08.03.2020

1334 οι γυναίκες - μέλη Αστυνομίας - Πυροσβεστικής

Thumbnail
Το μήνυμα όλο νόημα του Αρχηγού Αστυνομίας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, απηύθυνε στις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, το δικό του μήνυμα και τις ευχές του.

Διαβάστε πιο κάτω, ολόκληρο το μήνυμα του Αρχηγού Αστυνομίας, προς τις γυναίκες συναδέλφους του.

«Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, που έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες - μέλη της Αστυνομίας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. 

    

 Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, φωτίζεται ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου και επαγγελματία και προβάλλεται η διαχρονικά ανεκτίμητη προσφορά της σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Είναι, ταυτόχρονα, μία ημέρα απόδοσης τιμής στους μακροχρόνιους και επίμονους αγώνες του γυναικείου κινήματος για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και αξιοπρέπειας, για διεκδίκηση και κατάκτηση των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η 8η Μαρτίου αποτελεί, επίσης, μια καλή ευκαιρία εντατικότερης κινητοποίησης για την εξάλειψη των οποιωνδήποτε διακρίσεων, τυχόν υπάρχουν και παρεμποδίζουν την ισότιμη θέση και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις ανθρώπινες δράσεις.

 Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα προόδου στα ζητήματα ισότητας και ισοτιμίας των δύο φύλων. Η θέση της κύπριας γυναίκας αναβαθμίστηκε σημαντικά και συμμετέχει ενεργά πλέον στα κέντρα λήψης αποφάσεων και άσκησης εξουσίας. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Η γυναίκα θα πρέπει και αξίζει να έχει τη συνεχή και αφειδώλευτη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας.   

Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή ημέρα, εκφράζω και στις 1334 γυναίκες – μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου κι’ αν υπηρετούν, τη βαθιά εκτίμηση και την προσωπική στήριξή μου, αλλά και της υπόλοιπης Ηγεσίας, για το πολυσύνθετο και αξιόλογο έργο που καθημερινά επιτελούν. Σ’ ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο επάγγελμα, η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς, έχετε κατορθώσει να διεκπεραιώνετε, με πλήρη επιτυχία, τα επιχειρησιακά και ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντά σας.

    

Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι χρόνια πολλά.   

                 

Κύπρος Μιχαηλίδης Αρχηγός Αστυνομίας»,

 

Home