Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

17000 δόσεις AstraZeneca σε γιατρούς-Σύντομα και για κάτω των 30

Offsite Team
- 29.04.2021

17000 δόσεις AstraZeneca σε γιατρούς-Σύντομα και για κάτω των 30

Τι είπε για το Lockdown - Διεργασίες για το που και πως θα δείχνουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Digital Tv ήταν καλεσμένη η Λειτουργός Τύπου του Υπ. Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Όπως είπε πάνω από 200 προσωπικοί γιατροί ζήτησαν περίπου 17.000 εμβόλια AstraZeneca και ήδη άρχισε η διανομή για να εμβολιάσουν τους ασθενείς τους. Τόνισε επίσης ότι σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα στους προσωπικούς γιατρούς να εμβολιάσουν και άτομα κάτω των 30 ετών, πάλι με AstraZeneca για πρακτικούς λόγους.

Όσον αφορά το lockdown, είπε ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι στις 10/5 να επιστρέψουμε στα προηγούμενα μέτρα. Όσον αφορά τις διακινήσεις είπε ότι γίνονται διεργασίες για τους χώρους που θα χρειάζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αρνητικό τεστ και πως θα λειτουργήσει η ρύθμιση. 

Το αρχικό της σχόλιο

‘’Αυξημένο ενδιαφέρον ειδικά χθες. Συνολικά πέραν των 200 προσωπικών γιατρών είτε του ΟΚΥπΥ είτε από ιδιωτικό τομέα δήλωσαν ενδιαφέρον για να κάνουν εμβολιασμούς.  Άρχισαν ήδη να παραλαμβανουν τις ποσότητες εμβολίων που ζήτησαν για να προγραμματίσουν τα ραντεβού των δικαιούχων τους. Και αριθμός ιατρικών κέντρων έχει θέσει στη διάθεση του υπουργείο το προσωπικό και τις υποδομές για εμβολιασμους. Πολύ θετική ανταπόκριση από προσωπικους γιατρους. Συμβάλλουν στην επιτάχυνση των εμβολιασμων. 

Ζητήθηκαν συνολικά από τους προσωπικούς γιατρούς 17.000 δόσεις Astrazeneca. Ήδη άρχισαν να δίνονται στους γιατρούς τα εμβόλια’’

Εξαφανίστηκαν σήμερα τα εμβόλια

‘’Πολύ αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες σήμερα. Είχαμε πάνω από 11.000 ραντεβού διαθέσιμα το πρωί τα οποία εξαντλήθηκαν την πρώτη ώρα και να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες δόθηκαν επιπλέον ραντεβου.

Αύριο η πύλη θα ανοίξει ξανά για τους 68-70, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ανοίξει ενώ την Τρίτη του Πάσχα θα ανοίξει για τις ηλικίες 37-38 ετών''.

Σύντομα AstraZeneca και για τους κάτω των 30 από γιατρούς

‘’Σταδιακά πάμε προς τις ηλικίες 18-29. Επίσης για τις ηλικίες 18-29 θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους προσωπικούς γιατρούς για να τους δώσουμε εμβόλια για να εμβολιάσουν και τις ηλικίες 18-29. Επειδή αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα στους άνω των 30. Στην πορεία θα δοθεί και στους κάτω των 30. Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna δεν δίνονται στους γιατρούς για πρακτικούς λόγους. Της Pfizer π.χ.

Πρέπει να φυλάγεται στους -75 βαθμούς. Χρειάζεται ειδικά ψυγεία που δεν είναι εφικτό να υπάρχουν σε κάθε ιατρείο. Επιπλέον της Moderna είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά των εμβολίων. Καθαρά για πρακτικούς λόγους λοιπόν δίνονται AstraZeneca στους προσωπικούς γιατρούς. Εάν υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στο μέλλον θα δίνονται και Johnson & Johnson. Προς το παρόν AstraZeneca στους προσωπικούς γιατρούς. Όταν γίνουν οι εμβολιασμοί που προγραμματισαν οι γιατροί για τους άνω των 30, θα προχωρήσουμε και με τους κάτω των 30’’.

Για το lockdown.

‘’Στόχος μετά τις 10/5 να επιστρέψουμε στα προηγούμενα μέτρα. Έχουν μπει στο τραπέζι ένα γενικό πλαίσιο για το πως θα προχωρήσουμε όσον αφορά τις μετακινήσεις. Είμαστε στο στάδιο του καθορισμού των επι μέρους λεπτομερειών. Ποιους χώρους θα αφορά π.χ. Η επιδειξη πιστοποιητικού εμβολίου ή αρνητικού τεστ. Πώς θα γίνεται, πώς θα ελέγχεται; Είμαστε σε αυτό το στάδιο. Ότι νεότερο προκύψει θα ενημερωθεί ο κόσμος’’.

Δείτε όλα όσα δήλωσε η κ. Κυριάκου:

Home