Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

4388 υποψήφιοι στη μάχη των κυβερνητικών εξετάσεων σήμερα

Offsite Team
- 23.10.2021

4388 υποψήφιοι στη μάχη των κυβερνητικών εξετάσεων σήμερα

Όλες οι πληροφορίες

Πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο (23/10) οι Κυβερνητικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα σήμερα αναμένεται να παρακαθήσουν  4388 συνολικά υποψήφιοι σε εξετάσεις για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου. Ο αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου ήταν 3786. , Οι σημερινές εξετάσεις είναι για τις θέσεις για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις),

Σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εξετάσεων στην εκπομπή «Offsite On Air», οι υποψήφιοι κατά την προσέλευση τους στα κέντρα εξέτασης πρέπει να προσκομίζουν τρία δικαιολογητικά, όπως το δελτίο ταυτότητας, το δελτίο υποψηφίου και το safe pass. «Χωρίς αυτά τα έγγραφα δεν μπορεί να παρακαθίσει στην εξέταση ο υποψήφιος», τόνισε.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το δελτίο υποψηφίου πρέπει να το έχει εκτυπώσει ο κάθε υποψήφιος, εξηγώντας πως μπορεί να εντοπιστεί, όπως και οι κανονισμοί της εξέτασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία έγινε η εγγραφή για συμμετοχή και αίτηση για την εξέταση. Ο κ, Χανδριώτης υπενθύμισε ότι για τον σκοπό αυτό θα πρέπει το email και ο κωδικός πρόσβασης να είναι ίδιος με αυτό που κατατέθηκε κατά την εγγραφή και υποβολή αίτησης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εξετάσεις και για Α8 κλίμακα

Στις 6 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο αναμένεται να παρακαθήσουν για εξέταση άλλοι 6518 υποψήφιοι για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις. Και πάλι το ενδιαφέρον είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα:

(i) αριθμητική ικανότητα,

(ii) αφαιρετική ικανότητα, και

(iii) λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον.

Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Η ύλη

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α7

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α8

Home