Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ακύρωσαν γάμο για 3η φορά - Σε απόγνωση διοργανωτές & ζευγάρια

Μικαέλλα Μέσσιου -
25.10.2020 - 06:25

Ακύρωσαν γάμο για 3η φορά - Σε απόγνωση διοργανωτές & ζευγάρια

Thumbnail
Σε τραγική κατάσταση οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διεξαγωγή γάμων - Ζευγάρι ακύρωσε γάμο την ίδια μέρα

Νέα δεδομένα προέκυψαν στη διεξαγωγή γάμων και εκδηλώσεων μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε όλο το νησί και τα νέα μέτρα που εξήγγειλε εκ νέου ο Υπουργός Υγείας.

Όπως ανέφερε στην Offsite η Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως σε Πάφο και Λεμεσό, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Δηλαδή, όπως μας έχει αναφέρει αρκετοί ήταν οι γάμοι που ακυρώθηκαν τελευταία στιγμή, αφού ήταν προγραμματισμένοι αυτή την περίοδο, για τον λόγο ότι όπως προνοεί το διάταγμα εκτός από περιορισμό ατόμων στις δεξιώσεις, οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείνουν στις 22.30.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το έντυπο διακίνησης για μετά τις 11 σε Λεμεσό/Πάφο

Αυτό όπως μας εξήγησε η κ Καπαρή είναι άσχημο, γιατί όπως είναι λογικό πριν τον γάμο δίνεις κάποια προκαταβολή, και πολύ  πιθανόν όταν έρχεται και ακυρώνει κάποιος τον γάμο τελευταία στιγμή να μην του δίνεται πίσω το ποσό της προκαταβολής. 

«Δυστυχώς για ακόμα μία φορά ταλαιπωρούμε τα μελλόνυμφα ζευγάρια που τελευταία στιγμή υποχρεώνονται να αλλάξουν όλα τους τα πλάνα»

Σε δηλώσεις της η κ Καπαρή, ανέφερε πως υπάρχουν και περιπτώσεις ζευγαριών, τα οποία έχουν αλλάξει την ημερομηνία του γάμου τους δύο, ακόμα και τρεις φορές και «ερχόμαστε παραμονή του γάμου τους να τους αλλάξουμε τα πλάνα και να γίνουν όλα από την αρχή».

Η όλη αλλαγή, σύμφωνα με την κ Καπαρή, δηλαδή η ακύρωση γάμων έχει συμβεί και για γάμους που ήταν προγραμματισμένοι και για το Σαββατοκύριακο (24/10-25/10), ενώ την περασμένη Πέμπτη (22/10) στη Λεμεσό ακυρώθηκε τελευταία στιγμή ο γάμος ο οποίος ήταν προγραμματισμένος την ίδια μέρα. 

«Σεβόμαστε απόλυτα τα διατάγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αναγκαία»

Το μόνο που ζητά η κ Καπαρή, είναι λίγος χρόνος, έτσι ώστε να μπορέσουν οι διοργανωτές να διαχειριστούν την κατάσταση και όχι να είναι όλα τελευταία στιγμή, γιατί είναι διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο στη διοργάνωση. Οπόταν όπως μας έχει πει, όταν δύο μέρες πριν το διάταγμα έχεις να αλλάξεις μια διοργάνωση που συμπεριλαμβάνει 350 άτομα δεν είναι καθόλου διαχειρίσιμο. 

>>> Ροή Ειδήσεων Offsite <<<

Τι λένε τα ζευγάρια;

Σύμφωνα με την κ Καπαρή τα ζευγάρια, είναι αρκετά απογοητευμένα, κυρίως οι νύφες γιατί αντί να είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους, έχει καταντήσει να είναι κάτι που δεν τους είναι ευχάριστο. 

«Απογοήτευση, στεναχώρια, αναστάτωση, ανάμικτα συναισθήματα» 

Διαβάστε επίσης: Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική & πότε όχι;

Τι γίνεται με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον γάμο

Επιπτώσεις με τα τελευταία μέτρα σαφώς και υπάρχουν, ανέφερε η κ Καπαρή και αναμένουν νέο κύμα αναβολών.  Επίσης την προηγούμενη σεζόν δεν υπήρχε καλή δουλειά και αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουν ούτε το ελάχιστο εισόδημα που είναι απαραίτητο για την επιβίωση των επιχειρήσεων τον χειμώνα.

«Πολλοί από εμάς πολύ πιθανόν να μην τα καταφέρουν και να μην είμαστε εδώ όταν ανοίξει με το καλό η δουλειά».

Για το εάν υπήρξαν απολύσεις σε διάφορες επιχειρήσεις η κ Καπαρή, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αλλά δεν για το άμεσο μέλλον, αυτό το σενάριο είναι πιθανό. 

Εδώ οι επιχειρήσεις δεν έχουν να καλύψουν τα βασικά, πως θα καταφέρουν να κρατήσουν προσωπικό για άλλους 6 μήνες να τους πληρώνουν και να μην έχουν δουλειά, είπε χαρακτηριστικά η κ Καπαρή. Γι’ αυτό, η κ Καπαρή θέλει από το Υπουργείο Εργασίας και τους φορείς να δουν το θέμα ζεστά και να συμπεριλάβουν όλες αυτές τις επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για γάμους και εκδηλώσεις (είτε είναι εταιρείες είτε αυτοτελούς εργοδοτούμενοι) στα πακέτα στήριξης, γιατί εάν γίνει το αντίθετο δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

>>> Όλη η σημερινή επικαιρότητα <<<

Η κ Καπαρή, αναφέρθηκε και στις τράπεζες λέγοντας πως εάν δεν τους δοθεί περιθώριο μέχρι τον Μάιο που θα επανεκκινήσει ο κλάδος – παράταση δηλαδή της υποβολής της δόσης των δανείων των επιχειρήσεων απλά δεν θα έχουν την δυνατότητα να τα πληρώσουν, επειδή δεν έχουν εισοδήματα.

«Δεν μας ευχαριστεί αυτό που συμβαίνει, είναι πόνος ψυχής, μιλάμε για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Επιχειρήσεις με πολλούς εργαζομένους, που είναι χρόνια στην αγορά και τώρα μετά από τόσα χρόνια, καλούνται να απολύσουν είτε προσωπικό, είτε να κάνουν σοβαρές αλλαγές που δεν είναι ευχάριστες για κανέναν».

Γάμοι ξανά από τον Μάιο

Κανονικά διεξαγωγή γάμων, όπως ανέφερε η κ Καπαρή, ενδέχεται να γίνουν ξανά από τη νέα σεζόν, δηλαδή τον Μάιο μετά το Πάσχα, αφού τελειώσουν και οι νηστείες και το επιτρέπει και ο καιρός και οι συνθήκες.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Καταληκτικά η κ Καπαρή εκφράζει στεναχώρια πρώτα για τα ζευγάρια που μπαίνουν στην διαδικασία αυτή και μετά για τις επιχειρήσεις που ενδεχομένως να μην τα καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν.  

Home