Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανάστατη η Κυπερούντα - Ζήτησε επειγόντως τεστ ο Κοινοτάρχης

Offsite Team -
29.10.2020 - 10:11

Ανάστατη η Κυπερούντα - Ζήτησε επειγόντως τεστ ο Κοινοτάρχης

Thumbnail
Τι ανέφερε στην Offsite ο Κοινοτάρχης του χωριού

Της Μύριας Γεωργίου

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε κάτοικους στο ορεινό χωριό Κυπερούντα προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία. Το χωριό αποτελείται από περίπου 1500 κάτοικους.

Μιλώντας στην Offsite ο Κοινοτάρχης του χωριού, Γιώργος Παναγιώτου ανέφερε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι ενέργειες για να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε κάτοικους του χωριού και αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτου τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε 5 με 6 μέλη οικογενειών και ίσως σε κάποιες οικογένειες να είναι 2 με 3 τα κρούσματα. Όπως συμπλήρωσε αυτά τα άτομα είναι περιορισμένα στο σπίτι χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους.

«Πιστεύω πως πάμε καλά και ότι δεν θα υπάρξει επέκταση, έχουμε στείλει και κάποιοι μηνύματα στο κόσμο να περιοριστεί και να προσέχει τις επαφές του», συμπλήρωσε.

Όπως πληροφορούμαστε συνολικά εντοπίστηκαν ήδη πάνω από 20 κρούσματα. 

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κυπερούντα έφερε πρώτη χθες στη δημοσιότητα η Offsite. Όπως γράψαμε τις τελευταίες ήμερες εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, τα όποια έχουν έντονη κοινωνική δράση στη κοινότητα, ανάμεσα τους και ο Ιερέας του χωριού, όπου ενημέρωσε με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Κυπερούντας απέστειλε SMS στους κατοίκους του χωριού καλώντας τους όπως καταγράψουν τις επαφές τους και παράλληλα να περιοριστούν.

Αυτούσιο το SMS

«ΛOΓΩ TΩN ΠOΛΛΩN EΠIBEBAIΩMENΩN KPOYΣMATΩN COVID-19 ΣTHN KOINOTHTA ΠAPAKAΛOYNTAI OΣOI EINAI ΘETIKOI NA KATAΓPAΨOYN ΛIΣTA ME OΣOYΣ HΛΘAN ΣE EΠAΦH KAI NA TOYΣ ENHMEPΩΣOYN. ΠPOΣΘETA NA AYTOΠEPIOPIΣTOYN OΛOI.»

Επίσης κρούσμα εντοπίστηκε και στην ομάδα του χωριού με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη (28/10).

Home