Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δ. Πάφου: Εκδήλωση από Συμβούλιο Νεολαίας για τα 35χρονα Erasmus+

Offsite Team -
19.10.2022

Δ. Πάφου: Εκδήλωση από Συμβούλιο Νεολαίας για τα 35χρονα Erasmus+

Thumbnail
Στα 35 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος επωφελήθηκαν 10 εκατομμύρια άτομα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Πάφου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, οργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο εκδήλωση για τον εορτασμό των 35χρόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κένεντυ και σ’ αυτήν συμμετείχαν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων και το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για ευκαιρίες χρηματοδότησης. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης Βιωματικά Εργαστήρια και ποικίλες δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, στα 35 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος, επωφελήθηκαν 10 εκατομμύρια άτομα από ευκαιρίες που προσφέρθηκαν για συνεργασία και κινητικότητα για σκοπούς εκπαίδευσης, κατάρτισης και εθελοντισμού.

Αναμένεται, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027 θα υπάρχει σημαντική αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων, κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της συμμετοχικότητας στις δράσεις του.

Οι βασικές προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου είναι η ένταξη και πολυμορφία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το περιβάλλον και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συμμετοχή στον δημοκρατικό βίο, τις κοινές αξίες και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home