Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διανέλειος Σχολή: Θα το κατεδαφίσουν - Γέμισε ποντίκια (φωτο)

Offsite Team -
15.09.2021 - 11:02

Διανέλειος Σχολή: Θα το κατεδαφίσουν - Γέμισε ποντίκια (φωτο)

Thumbnail
Χρησιμοποιείται από άστεγους (φωτογραφίες).

Αναμένεται η κατεδάφιση του κτιρίου των προπυλαίων της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας με στόχο να εκλείψει η παρουσία τρωκτικών και η χρήση τους από άστεγους, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόσθεσε ότι «το ακίνητο της Διανελλείου περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Παιδείας μέσω ανταλλαγής με την Εκκλησία και συγκεκριμένα με την Μητρόπολη Κιτίου, με στόχο την ανέγερση καινούργιου σχολείου για κάλυψη των αναγκών και λύση του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει με τον υπερπληθυσμό μαθητών στα γυμνάσια της πόλης και επαρχίας Λάρνακας».

 

Πρόσθεσε ότι «η Σχολική Εφορία έχει ενημερώσει το  Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη νέου Γυμνασίου στην Λάρνακα και με αυτό το δεδομένο η αξιοποίηση του χώρου της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής είναι επιτακτική».

Για να προχωρήσει όμως η ανέγερση του νέου σχολείου, εξήγησε, «θα πρέπει να συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Λάρνακας, Μητρόπολη Κιτίου και Σχολική Εφορεία της πόλης».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «το κτίριο έχει κατεδαφιστεί τον Απρίλιο του 2015 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν παραμείνει μόνο τα προπύλαια και η προτομή του Δημήτρη Διανέλλου, στην πρόσοψη του κτιρίου, με στόχο να συμπεριληφθεί στο νέο Γυμνάσιο που θα ανεγειρόταν».

Στο παρόν στάδιο, ανέφερε, «είμαστε στη διαδικασία κατεδάφισης των προπυλαίων και αναμένουμε την σχετική άδεια από τον Δήμο Λάρνακας» και σημείωσε πως «για την κατεδάφιση των προπυλαίων έχουμε στη διάθεση μας χρηματικό ποσό ύψους 40 χιλιάδων ευρώ που παραχωρήθηκε στη Σχολική Εφορεία από την Μητρόπολη Κιτίου».

>>> Θέλουν να γίνει Γυμνάσιο στην Διανέλλειο - Εμπόδια λόγω πανδημίας

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο χώρος της Διανελείου Τεχνικής Σχολής έχει γεμίσει με τρωκτικά, αγριόχορτα και μπάζα ενώ το βράδυ χρησιμοποιείται από άστεγους, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «το πρόβλημα αυτό θα εκλείψει με την κατεδάφιση των προπυλαίων».

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του Κράτους το χρηματικό ποσό για την ανέγερση του νέου σχολείου», κατέληξε.  

Εξάλλου με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας αναφέρει ότι «καθημερινά δεχόμαστε σωρεία παραπόνων από περιοίκους του τεμαχίου της πρώην Διανελλείου Τεχνικής Σχολής λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο. Παρά τις συνεχείς μας προσπάθειες να διατηρήσουμε τον χώρο καθαρό, πέραν της άγριας βλάστησης, επιτήδειοι πετούν κατά τις βραδινές κυρίως ώρες μπάζα, κλαδέματα και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το τεμάχιο να βρίσκεται συνεχώς σε άσχημη κατάσταση».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στην επιστολή σημειώνεται πως «το κτίριο της πρόσοψης εντός του τεμαχίου έχει εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται από άστεγους και τοξικομανείς. Η όλη κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα τον Δήμο Λάρνακας, αφού τα τελευταία 6 χρόνια υπάρχει μια συνεχόμενη οχληρία στο κέντρο της πόλης».  

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στην επιστολή του ζητά όπως ενημερωθεί ο Δήμος «αναφορικά με τον προγραμματισμό του Υπουργείου για το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης Γυμνασίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο, ούτως ώστε να επιλυθεί μόνιμα το πρόβλημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home