Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιτέλους Πάσχα σαν το 2019 χωρίς μετρά πανδημίας

Offsite Team -
23.04.2022 - 06:00

Επιτέλους Πάσχα σαν το 2019 χωρίς μετρά πανδημίας

Πάσχα μετά από δύο χρόνια σε ρυθμούς κανονικότητας

Διαφορετικό θα είναι το φετινό πάσχα σε σχέση με τα δύο προηγούμενες χρονιές όπου η χώρα βρισκόταν σε lockdown με την Κύπρο σιγά σιγά να επιστρέφει σε ρυθμούς προ πανδημίας. 

Συγκεκριμένα πλέον δεν υπάρχουν οι όποιοι περιορισμοί στις συναθροίσεις σε Οικίες ενώ ο κόσμος έχει ήδη κατακλύσει τους Ναούς για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες χαλαρώσεις σταμάτα να υφίσταται ο περιορισμός για τις συναθροίσεις σε σπίτια ενώ ήδη έχει υπάρξει κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Το αλλιώτικο Πάσχα του 2020

Το Πάσχα του 2020 ήταν αυτό όπου οι πιστοί έμειναν εκτός ναών αλλά και τα πασχαλινά τραπέζια περιορίστηκαν στους διαμένοντες στην ίδια οικία. 

Συγκεκριμένα το Πάσχα του 2020 η Κύπρος βρισκόταν σε καθολικό Lockdown και απαγορευόταν η προσέλευση στις Εκκλησίες τόσο κατά την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και για την Ακολουθία του Καλού λόγου. Παράλληλα το 2020 υπήρχε επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πάσχα με περιορισμούς και το 2021

To 2021 υπήρχαν μικρές εξαιρέσεις οι οποίες αφορούσαν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. 

Συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο υπήρξε κατ’ εξαίρεση και μόνο για το Μεγάλο Σάββατο διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στη Ακολουθία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και επιτρεπόταν η μετακίνηση μόνο για σκοπούς μετάβασης σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μέχρι τη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα). 

Τις υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης εβδομάδας υπήρχε απαγόρευση Κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ ενώ η διακίνηση διεξαγόταν με την αποστολή sms στο 8998.

Εξαιρέσεις υπήρξαν και την Κυριακή του Πάσχα όπου τα SMS για κυκλοφορία ήταν 2 και στα σπίτια επιτρεπόταν μέχρι 10 άτομα για το Πασχαλινό τραπέζι. Το κέρφιου άρχιζε στις 9:00 το βράδυ. Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η μετακίνηση επιτρεπόταν μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998.

Home