Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γαλλική «ομπρέλα» σε ΑΟΖ και Κ.Δ. (Φωτός - Βίντεος)

Offsite Team -
17.02.2020 - 13:29

Γαλλική «ομπρέλα» σε ΑΟΖ και Κ.Δ. (Φωτός - Βίντεος)

Thumbnail
Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας που έχουν σχέση με την αεράμυνα και το ναυτικό.

ΑΣΚΗΣΗ2

Ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση, ανέφερε ότι αυτή αποτελεί απτό παράδειγμα στενής συνεργασίας των δυο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο. Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, για αναβάθμιση του ρόλου της σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Είπε επίσης ότι αναμένονται και άλλες κοινές  ασκήσεις Κύπρου - Γαλλίας, που έχουν σχέση με την αεράμυνα και το ναυτικό.

 

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, θα έχει την Τρίτη το πρωί, η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλορένς Παρλί, η οποία φθάνει αργά απόψε στην Κύπρο.

ασκηση3

 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Παρλί θα επισκεφθεί εξάλλου αύριο το απόγευμα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο ως γνωστό διεξάγει επιχείρηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλίδα αξιωματούχος αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο αργά το βράδυ.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, άλλοι κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και μέλη του διπλωματικού σώματος πρόκειται να συμμετάσχουν σε επίσημη δεξίωση που θα δοθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το οποίο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι Λεμεσού από τις 21 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

 

Home