Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ανάπτυξη των ορεινών περνά και από το Νοσοκομειο Τροόδους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.04.2022 - 06:00

Η ανάπτυξη των ορεινών περνά και από το Νοσοκομειο Τροόδους

Στοίχημα η αναβάθμισή του - Πιέζει ο Χατζηπαντέλα - Το πλάνο ΟκΥΠΥ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κυβέρνηση κυνηγά το στοίχημα ανάπτυξης των ορεινών περιοχών. Μέσα στα 13 σημεία που ανέλυσε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για ώθηση στα ορεινά, συμπεριλαμβάνεται και η αναβάθμιση του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τροόδους (πρώην Σανατόριο Κυπερούντας).

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την προηγούμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 ανέφερε: «Όσον αφορά στο Νοσοκομείο Τροόδους, αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν τα έργα της Πνευμονολογικής Κλινικής και αναβάθμισης των Πρώτων Βοηθειών. Βρισκόμαστε προς το τέλος των κατασκευαστικών εργασιών και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, θα στελεχωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε πραγματικά το Νοσοκομείο Τροόδους να αποτελεί ένα περιφερειακό νοσοκομείο των ορεινών κοινοτήτων».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Χατζηπαντέλα: «Θέλω αποτελέσματα»

Η Offsite ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να μας πει ποιες θα είναι οι ενέργειές του για την αποπεράτωση των έργων του Νοσοκομείου. Όπως είπε: «Βρέθηκα στο Νοσοκομείο τον περασμένο Σεπτέμβριο είδα τα έργα και θα ξαναπάω στο αμέσως επόμενο διάστημα. Με ενδιαφέρει άμεσα η αποπεράτωση των έργων, η στελέχωση και θέλω αποτελέσματα».

Πηγές του ΟκΥΠΥ ανέφεραν στην Offsite ότι «την αποπεράτωση των έργων ανέλαβαν τα Δημόσια Έργα και η πληροφόρηση είναι ότι  θα τελειώσουν στο τέλος του μήνα» Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε σύσκεψη στο Νοσοκομείο για την πορεία των έργων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο ΟκΥΠΥ δίνει έμφαση στη στελέχωση του Νοσοκομείου. «Ήδη προχωρήσαμε σε προσλήψεις. Υπάρχει μια φόρμουλα και θα δούμε τι ελλείψεις υπάρχουν». Όπως πληροφορούμαστε, το πλάνο του ΟκΥΠΥ περιλαμβάνει αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στις ορεινές περιοχές.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Χαμπιαούρης: «Θα το αναβαθμίσουμε»

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών Δρ Κώστας Χαμπιαούρης μιλώντας στις 21 Μαρτίου ανέφερε ότι: «Στοχεύσαμε στη λειτουργική αναβάθμιση χώρων και υποδομών στο Νοσοκομείο Τροόδους, στην ολοκλήρωση της Φυματιολογικής και Πνευμονολογικής Κλινικής, καθώς και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών, με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού».

Home