''Καζάνι'' που βράζει τα σχολεία - Πότε θα γίνουν απεργίες

''Καζάνι'' που βράζει τα σχολεία - Πότε θα γίνουν απεργίες

Τα βάζουν με Χαμπιαούρη και παραλύουν τα σχολεία εκπαιδευτικοί-μαθητές

Συνεχιζομενα είναι τα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις και μη θέλοντας εφαρμογή τους, παίρνουν δυναμικά μέτρα, αρχής γενομένης από την Πέμπτη όπου θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση από τα μαθήματα από τους μαθητές.

Κεφαλαιώδες ζήτημα για ΠΣΕΜ και ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται να είναι το θέμα των εξετάσεων ανα τετραμήνων με μαθητές και Καθηγητές να τονίζουν ότι τα μέτρα θα κορυφωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο οπότε και είναι προγραμματισμένες οι πρώτες εξετάσεις τετραμήνων.

Συγκεκριμένα η ΠΣΕΜ αποφάσισε αποχή από τα μαθήματα, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο, καλώντας όλους τους μαθητές σε διαμαρτυρία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα σχολεία σε σχέση με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.  

Η ΠΣΕΜ ζητά άμεσα ακύρωση της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, τονίζοντας ότι σε αυτό τον αγώνα έχουν και τη στήριξη των καθηγητών που αγωνίζονται και αυτοί ενάντια στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Ημέρα αποφάσεων για ΠΟΕΔ η αυριανή 

Την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίωρη στάση των μαθητών τις δικές της αποφάσεις θα παίρνει και η ΠΟΕΔ η οποία για τυπικούς λόγους έθεσε την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα Σεπτεμβρίου μονόωρη στάση εργασίας σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

Επιπλέον, στις Γενικές Συνελεύσεις θα ζητηθεί εξουσιοδότηση για περαιτέρω συνέχεια και για το θέμα των παρεμβάσεων, αλλά και για τον κλιματισμό στα σχολεία. Μετά και την τυπική έγκριση της μονόωρης στάσης εργασίας αναμένεται απεργία να γίνει κατά την πρώτη διδακτική περίοδο, δηλαδή τα σχολεία θα ανοίξουν στις 8:25.

Στάση για 4 λόγους η ΟΕΛΜΕΚ

Μονόωρη στάση εργασία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρει, για σειρά προβλημάτων, «για τα οποία έχουν αποκλειστική ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Κυβέρνηση», προχωρά και η ΟΕΛΜΕΚ. Συγκεκριμένα απαριθμώντας τους λόγους της στάσης εργασίας στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος της Οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας τόνισε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις λόγους.

Συγκεκριμένα:

Ο πρώτος λόγος αφορά τα προβλήματα που προκάλεσε η εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας, αναφορικά με τον νέο τρόπο αξιολόγησης των μαθητών. Με τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα γίνουν προκλήθηκε προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς. 

Ο δεύτερος λόγος είναι η εκκρεμότητα του συνταξιοδοτικού ζητήματος για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν μετά το 2011 που δεν είναι γραμμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο. 

Τρίτος λόγος είναι οι αντίξοες  συνθήκες που υπάρχουν και καλούνται οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν και οι μαθητές να παρακολουθήσουν μάθημα σε συνθήκες καύσωνα. Έτσι, υπάρχει απαίτηση τοποθέτησης κλιματιστικών.

Τεταρτος λόγος είναι η μη έγκαιρη στελέχωση.

Τα πιο πάνω δημιουργούν έντονο προβληματισμό σε υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση οι οποίοι βλέπουν ακόμα μια χρονιά να ξεκινά με προβλήματα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι για τα πιο πάνω προειδοποιούσαν τόσοι οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές με το υπουργείο Παιδείας να προχωρεί σε αλλαγές παρά τις διαφωνίες. 

Home