Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλείνουν ένας-ένας οι θάλαμοι covid - Ανάσα για τα νοσοκομεία

Offsite Team -
28.05.2021 - 06:00

Κλείνουν ένας-ένας οι θάλαμοι covid - Ανάσα για τα νοσοκομεία

Σχέδιο δράσης ΟΚΥπΥ για επιστροφή στην προ κορωνοϊού εποχή-Ποιοι θάλαμοι έκλεισαν & τι θα γίνει με Νοσοκομείο Αναφοράς

Μεγάλη ανάσα πήραν τα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ τις τελευταίες ημέρες λόγω της μείωσης του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό.

Μέχρι χθες (27/5) νοσηλεύονταν συνολικά 82 ασθενείς, εκ των οποίων οι 34 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 34 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 20 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 10 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

1

Βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα

Ο ΟΚΥπΥ ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή το πλάνο που έχει καταρτίσει για κλείσιμο των θαλάμων covid στα νοσοκομεία λόγω του ότι ο αριθμός των ασθενών έχει μειωθεί.

Όπως ανέφερε στην Offsite ο εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ήδη «έχει κλείσει η κλινική covid στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ενώ στην Λάρνακα έκλεισε ο ένας ο θάλαμος». 

Πρόσθεσε πως σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στην Εντατική νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό ενώ υπάρχουν άλλοι δύο θάλαμοι. «Ο στόχος μας είναι να παραμείνει μόνο ο ένας θάλαμος στον οποίο θα νοσηλεύονται περιστατικά που πιθανόν να πρέπει να εισαχθούν στην Εντατική και ο άλλος να παραδοθεί για ασθενείς με άλλες παθήσεις». 

Στο νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο θάλαμος και μάλιστα όπως μας ανέφερε εντός ολίγου επιστρέφουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. 

Στο μεταξύ, στο παρόν στάδιο το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένει ως Νοσοκομείο Αναφοράς ωστόσο σιγά-σιγά θα ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες και για άλλες παθήσεις ασθενών, ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλευομένων. 

Σε σχέση με τα χειρουργεία, ο κ. Χαριλάου δήλωσε πως «έχουμε αυξήσει όλες τις χειρουργικές αίθουσες σε όλα τα νοσοκομεία. Τα επείγοντα περιστατικά δεν σταμάτησαν ποτέ να χειρουργούνται. Ουσιαστικά αυξήσαμε τον όγκο εργασίας μας για no covid ασθενείς».

Home