Κτυπά την Ελλάδα ο «Μπάλλος» - Θα επηρεάσει την Κύπρο;

Κτυπά την Ελλάδα ο «Μπάλλος» - Θα επηρεάσει την Κύπρο;

Τι αναφέρει στην Offsite ο Έρικ Κίτας

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος» αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες. 

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς βόρειους ανέμους. Η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά στη βόρεια Ελλάδα, κατά 6 με 7 βαθμούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ενώ το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική Ελλάδα αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Θα επηρεαστεί η Κύπρος;

Μιλώντας στην Offsite ο μετεωρόλογος Έρικ Κίτας ανέφερε ότι η κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα επηρεάσει την Κύπρο με ένα διαφορετικό τρόπο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι το Σάββατο θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σκόνη που θα ανασηκωθεί την Παρασκευή από την Βόρεια Αφρική.

Παράλληλα αναμένονται θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν 33 - 34 βαθμούς κελσίου το Σάββατο στο εσωτερικό με πιθανότητα βροχών το βράδυ του Σαββάτου κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού.

Home