Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυβερνητικές εξετάσεις & εξετάσεις Διορισίμων - Πότε θα γίνουν;

Offsite Team -
26.08.2021 - 11:51

Κυβερνητικές εξετάσεις & εξετάσεις Διορισίμων - Πότε θα γίνουν;

Η ύλη των εξετάσεων, το κόστος και άλλες λεπτομέρειες

Αρκετά μεγάλο αναμένεται να είναι και φέτος το ενδιαφέρον τόσο για τις Κυβερνητικές εξετάσεις όσο και για τις εξετάσεις Διορισίμων που αφορούν εκπαιδευτικούς. 

Εξετάσεις για πρόσληψη στη Δημόσια Υπηρεσία για θέσεις που θα προκύψουν το 2022

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Εξετάσεων, οι γραπτές εξετάσεις που θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία που ενδεχομένως να δημοσιευτούν κατά το έτος 2022, θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας:

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

  • (α) το Σάββατο 23.10.2021, για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), και

     

  • (β) το Σάββατο 6.11.2021, αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις).

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα:

(i) αριθμητική ικανότητα,

(ii) αφαιρετική ικανότητα, και

(iii) λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον.

Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία στην πιο πάνω Γραπτή Εξέταση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αίτησης διορισμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ια (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α7 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών) και Παράρτημα Ιβ (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α8 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν) σε περίπτωση που αυτές προκηρυχθούν το 2022.

Τονίζεται ότι μόνο τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2022 μπορούν να διεκδικήσουν οι επιτυχόντες αφού το πιστοποιητικό επιτυχίας ισχύει μόνο για 1 χρόνο. 

Σημειώνεται ότι οι σχετικοί κατάλογοι των θέσεων αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Σχετική ενημέρωση και ανάρτηση των σχετικών Καταλόγων θα ακολουθήσει τόσο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής όσο και στις ιστοσελίδες  της Υπηρεσίας Εξετάσεων και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021. Ο σχετικός ιστότοπος μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης υποβολής αιτήσεων, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021.

Το τέλος συμμετοχής ορίστηκε στα πενήντα (€50) ευρώ για κάθε εξέταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν αρχές Σεπτεμβρίου. 

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α7

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α8

Εξετάσεις Διορισίμων (Για εκπαιδευτικούς)

Εξετάσεις και για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς φέτος αφού το φθινόπωρο θα έχουμε και τις εξετάσεις Διορισίμων που γίνονται κάθε 2 χρόνια.

Όπως πληροφορούμαστε θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου, μετά δηλαδή τις Κυβερνητικές εξετάσεις. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στον Σεπτέμβριο όπου θα ανακοινωθούν περισσότερα για τις ημερομηνίες αλλά και την διαδικασία των αιτήσεων. 

Θυμίζουμε ότι οι εξετάσεις γίνονται σε τρία μέρη. Οι υποψήφιοι θα παρακαθίσουν:

1/Σε εξέταση Νέων Ελληνικών

2/Σε εξέταση Δεξιοτήτων (Για παιδαγωγικά θέματα)

3/Στο γνωστικό αντικείμενο του καθενός, στο μάθημα της ειδικότητας του δηλαδή 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Από τον Ιούνιο πάντως έχει επικαιροποιηθεί στην σχετική ιστοσελίδα των εξετάσεων, η Ύλη για όλες τις ειδικότητες. 

Δείτε ΕΔΩ στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις τόσο την ύλη για όλες τις ειδικότητες όσο και δειγματικά paper αλλά και λύσεις θεμάτων από προηγούμενες εξετάσεις

Όσον αφορά τα τέλη για τις εξετάσεις Διορισίμων, τα προηγούμενα έτη είχαν ως εξής:

1

Πηγή: Brief.com.cy

Home