Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με περιβαλλοντική μελέτη πλέον τα εργοστάσια για ασφαλτικά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.08.2022 - 06:45

Με περιβαλλοντική μελέτη πλέον τα εργοστάσια για ασφαλτικά

Καδής: «Πήραμε στη Βουλή κανονισμούς που εντάσσουν τα ασφαλτικά σε αδειοδοτημένες μονάδες»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο ντόρος που ξέσπασε με τα ασφαλτικά και τη μονάδα στην περιοχή Μιτσερού που προκάλεσε κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες (από 12  κοινότητες που επηρεάζονται)  αναγκάζει την Κυβέρνηση να ανασκουμπωθεί και να ρυθμίσει το ζήτημα νομοθετικά. Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής μιλώντας στην OffsiteNews τόνισε ότι «πήραμε στη Βουλή κανονισμούς που εντάσσουν τα εργοστάσια σκυροδέματος (ασφαλτικά) σε αδειοδοτημένες μονάδες». 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στη βάση των κανονισμών καμιά μονάδα δεν θα λειτουργεί χωρίς να κατέχει περιβαλλοντική μελέτη. Όπως είπε ο κ. Καδής μέσω της μελέτης αυτής θα «αναλύονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι κίνδυνοι  από τη λειτουργία αυτών των μονάδων. Είναι αναχρονιστικό είπε ο κ. Καδής να μην εφαρμόζεται νομοθετικό πλαίσιο και μια μονάδα να αδειοδοτηθεί χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

ασφαλτικα

>>>>Διαβάστε επίσης: >>>>Απαντά το Υπ. Γεωργίας για δημοσιεύματα αναφορικά με τα ασφαλτικά<<<<

Θεοπέμπτου: «Νομοθετική ρύθμιση για οσμές»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μιλώντας στην Offsite News  τόνισε ότι είναι «πολύ μεγάλο θέμα» όπως  η νομοθετική ρύθμιση για τις οσμές. Ο κ. Θεοπέμπτου παρατήρησε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ζητήθηκε εμπειρογνωμοσύνη από κοινοβούλια της Ευρώπης και  σε διάφορες χώρες υπάρχει η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση. Ο βουλευτής των Οικολόγων ανέφερε ότι το θέμα είναι ένα από τα σημαντικά που θα εξετάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος στις επόμενες συνεδρίες.

Θυμίζουμε ότι προγραμματίστηκε συνάντηση των 12 επηρεαζόμενων κοινοτήτων της περιοχής με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Πέμπτη 25 Αυγούστου ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής τέλος του μήνα. 

Home