Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά τις 11 Απριλίου οι νέες χαλαρώσεις με το βλέμμα στο Πάσχα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
31.03.2022 - 06:00

Μετά τις 11 Απριλίου οι νέες χαλαρώσεις με το βλέμμα στο Πάσχα

Οι χαλαρώσεις που είναι υπό συζήτηση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Προς τα μέσα Απριλίου αναμένονται να τεθούν σε ισχύ οι όποιες νέες χαλαρώσεις αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας μέχρι τις 11 Απριλίου 2022. Ως εκ τούτου το ενδεχόμενο νέων χαλαρώσεων θα προκύψει μετά τις 12 Απριλίου, ένα δεκήμερο περίπου πριν από το Πάσχα.

Την ερχόμενη Τριτη 05 Απριλίου 2022 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών όπου θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί θεωρούν ότι μέχρι το Πάσχα η κατάσταση θα βελτιωθεί. Για το λόγο  αυτό προκρίνεται έντονα η άρση της  μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Παράλληλα, θα εξεταστεί η μείωση των τεστ στους ανεμβολίαστους. Δηλαδή θα συζητηθεί η διενέργεια τεστ κάθε 72 ώρες η εβδομαδιαία και όχι κάθε 48 ώρες. Πάντως, στο θέμα της συχνότητας των τεστ τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού υπάρχει ισχυρή άποψη για να γίνονται στοχευμένα τεστ. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Τι θα γίνει στα σχολεία

Οι ειδικοί προκρίνουν  τη μείωση των τεστ και στα σχολεία. Δηλαδή, τα τεστ στα σχολεία αντί δυο φορές να γινονται μια φορά τη μέρα. 

Μιλώντας στην Offsite On Air ο επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης  την Τρίτη 29/3 εξέφρασε την άποψη κατάργησης του Safepass στα εμπορικά κέντρα και στα μεγάλα καταστήματα. Ο Δρ Βωνιάτης ανέφερε ακόμα ότι τα τεστ θα μπορούσαν να γίνονται σε μεγάλους χώρους, όπως οι μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες βρίσκονται πολλά άτομα,

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέλος υπενθυμίζεται οτι σε δηλώσεις του στην Offsite ο Υπουργός Υγείας ανέφερε «ότι θα παρακολουθήσουμε στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και θα αποφασίσουμε τι θα προκύψει. Στο τραπέζι θα έχουμε κάποιες χαλαρώσεις σίγουρα».  Σύμφωνα με τον Υπουργο,οι ειδικοί θα τοποθετηθούν ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλειών και όχι των κρουσμάτων.

Home