Μιλούν για μικρές «αδικίες» οι κυνηγοί-Ζητούν κι'άλλες χαλαρώσεις

Μιλούν για μικρές «αδικίες» οι κυνηγοί-Ζητούν κι'άλλες χαλαρώσεις

Τι ζητούν οι κυνηγοί

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή απέστειλε το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών σχετικά με τα νέα περιοριστικά μέτρα με σκοπό όπως αναφέρεται να ''διορθωθούν εάν γίνεται κάποιες μικρές ' αδικίες' αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα νέα μέτρα''. Χαιρετίζουν την εξαίρεση που τους δόθηκε αλλά ζητούν και κάποιες επιπλέον αλλαγές. 

>>> Τι SMS στέλνεις για να πας κυνήγι - Λεπτομέρειες (ΕΝΤΥΠΟ)

Θυμίζουμε ότι δόθηκε εξαίρεση για τους κυνηγούς να κυνηγούν με SMS με περιορισμό 3 ωρών στην επαρχία τους και μετά τις 3 ώρες να στέλνουν 2ο SMS. Εκτός επαρχίας δίνεται δυνατότητα μέχρι την δύση του ήλιου. Θα πρέπει να στέλνουν ένα SMS κατά την αναχώρηση για το κυνήγι και ένα SMS κατά την επιστροφή.

>>> Τι μήνυμα στέλνεις για ψάρεμα - Επιτρέπεται και σε άλλη πόλη

Την διαφορά αυτή θέλουν να αλλάξουν οι Κυνηγοί που ζητούν όπως ισχύσει το ίδιο για όλους είτε κυνηγούν εντός είτε εκτός επαρχίας τους. Να μπορούν δηλαδή να κυνηγούν μέχρι την δύση του ήλιου και να μην ισχύει ο περιορισμός των 3 ωρών ανά SMS.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: ''Σύμφωνα με τα νέα μέτρα θεωρούμε ότι θα ήταν πιο δίκαιο και λειτουργικό εάν οι  όροι οι οποίοι εφαρμόζονται για όσους μεταβαίνουν εκτός επαρχίας τους να ισχύουν και για αυτούς που μένουν στην επαρχία τους. Με αυτό τον τρόπο δεν ωθούμε κόσμο να πηγαίνει εκτός επαρχίας και δεν είναι άδικα τα μέτρα για όσους ασκούν την δραστηριότητα εντός της επαρχίας τους όπου ο χρόνος για 3ωρη ενασχόληση για κυνήγι και ψαρέμα με την μετακίνηση είναι αρκετά περιοριστικός.''.

Ζητούν επίσης εξαίρεση για τα καταστήματα με είδη κυνηγίου.

Αυτούσια η επιστολή:

o Κίνημα ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για να διορθωθούν εάν γίνεται κάποιες μικρές ' αδικίες' αναφορικα΄με τον τροπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα νέα μέτρα. 

Προς Υπουργό Εσωτερικών Κον Νίκο Νουρή

Από Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών , 

Θέμα : Εύλογο χρονικό διάστημα για κυνήγι και ψάρεμα και κυνηγετικά καταστήματα

Έντιμε Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε χθες ότι μέσα στα νέα μέτρα η κυβέρνηση, έλαβε υπόψη και την ψυχολογική κατάσταση των πολιτών (κυνηγών, ψαράδων, αθλητών) δίνοντας τους την δυνατότητα να είναι κοντά στην φύση . Μία εξαίρεση η οποία μας οπλίζει με ψυχολογική υποστήριξη για να αντέξουμε και σε αυτά τα μέτρα. 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα θεωρούμε ότι θα ήταν πιο δίκαιο και λειτουργικό εάν οι  όροι οι οποίοι εφαρμόζονται για όσους μεταβαίνουν εκτός επαρχίας τους να ισχύουν και για αυτούς που μένουν στην επαρχία τους. Με αυτό τον τρόπο δεν ωθούμε κόσμο να πηγαίνει εκτός επαρχίας και δεν είναι άδικα τα μέτρα για όσους ασκούν την δραστηριότητα εντός της επαρχίας τους όπου ο χρόνος για 3ωρη ενασχόληση για κυνήγι και ψαρέμα με την μετακίνηση είναι αρκετά περιοριστικός.

Επίσης θα θέλαμε να φέρουμε εις την προσοχή σας ότι αρκετά καταστήματα ειδών κυνηγίου αλλά και ειδών αλιείας λειτουργούν και ως καταστήματα πώλησης τροφών για κατοικίδια ή για παροχή δολωμάτων για ψάρεμα. 

Ως εκ τούτου ίσως θα μπορούσαν να επιλέξουν πιά καταστήματα επιθυμούν να κλείσουν της επιχειρήσεις τους και ποια όχι καθώς πιθανό να χάσουν σταθερούς τους πελάτες λόγω του ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν ενώ την ίδια ώρα τα pet shops θα παραμείνουν ανοιχτά. Ταυτόχρονα θα εξοικονομηθούν και  κυβερνητικά χρήματα .

Τα σχόλια μας έχουν ως μοναχικό σκοπό και στόχο να βοηθήσουν την Κυβέρνηση να λαμβάνει τα πιο δίκαια και σωστά μέτρα και να μειώσει τυχόν προβλήματα τα οποία πιθανό να προκληθούν σε συγκεκριμένους τομείς.

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε. 

Με εκτίμηση

Κ.Ε.Κ.Κ

Home