Νέα αδικήματα με ελεγχόμενη παράδοση για να τσιμπούν εγκληματίες

Νέα αδικήματα με ελεγχόμενη παράδοση για να τσιμπούν εγκληματίες

Τι αλλάζει η Βουλή

Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής βρίσκεται νομοσχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας ελεγχόμενης παράδοσης για αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ρευστών διαθεσίμων και εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτές οι παράνομες δραστηριότητες αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής η εισήγηση για ελεγχόμενη παράδοση θα αφορά βαλίτσα με χρήματα ή ακόμα και με προπληρωμένες κάρτες.

Έτσι γίνεται η ελεγχόμενη παράδοση

Η ελεγχόμενη παράδοση γίνεται με τον εξής τρόπο: H Αστυνομία στο πλαίσιο ερευνών αντικαθιστά μερικώς η ολικώς εξσρτησιογόνες ουσίες με  ψεύτικες. Με το νόμο που θα τροποποιηθεί η ελεγχόμενη παράδοση θα αφορά και αντικατάσταση χρημάτων ή ακόμα και καρτών.Οι αποφάσεις για ελεγχόμενη παράδοση λαμβάνονται ξεχωριστά για κάθε περίπτωση και όπου είναι δυνατό ορίζονται τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν ή ενδέχεται να ληφθούν.  

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι αποφάσεις για ελεγχόμενη παράδοση λαμβάνονται από τους πιο κάτω: 

  • Τον Αρχηγό της Αστυνομίας ή τον ειδικά εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό εκπρόσωπο του με κοινοποίηση της απόφασης του προς το Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων.
  • Το Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων ή τον ειδικά εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό εκπρόσωπο του με κοινοποίηση της απόφασης του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας.
  • Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ειδοποιείται προηγουμένως για κάθε απόφαση για ελεγχόμενη παράδοση και μπορεί να δώσει τέτοιες οδηγίες που ήθελε κρίνει αναγκαίες ή σκόπιμες.  Υπέρμαχος τροποποίησης της νομοθεσίας είναι τόσο το Τμήμα Τελωνείων όσο και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ).

     

Home