Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νέα απόφαση - Ποιοι πρέπει να πάνε για 3η δόση

Offsite Team -
04.11.2021

Νέα απόφαση - Ποιοι πρέπει να πάνε για 3η δόση

Μειώθηκε το ηλικιακό όριο - Όσα αποφάσισε το Υπουργικό

Πράσινο φως για μείωση του ηλικιακού ορίου για χορήγηση της ενισχυτικής δόσης άναψε σήμερα (4/11) το Υπουργικό Συμβούλιο.

>>> Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού για COVID

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανηφόρησε στον Λόφο με πρόταση για παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου αλλά και για την 3η δόση και σε άτομα άνω των 50 ετών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εισήγησης από την πλειοψηφία των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για μείωση του ηλικιακού ορίου για χορήγηση ενισχυτικής δόσης στα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχουν παρέλθει απαραίτητα έξι μήνες από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενισχύεται η θέση ότι σταδιακά η χορήγηση της ενισχυτικής δόσης θα πρέπει να επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό, αφού παρατηρείται πως, με την πάροδο συγκεκριμένης χρονικής περιόδου από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιαστικού σχήματος, η ανοσία φθίνει και υπάρχει σταδιακή μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για νόσηση και νοσηλεία.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση για συμπερίληψη στις ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση των ατόμων με σοβαρή παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ> 40, ή ΔΜΣ >=35 και μεταβολικό σύνδρομο) ανεξαρτήτως ηλικίας, τα οποία είχαν εμβολιαστεί στην α’ φάση του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον εμβολιασμό με ενισχυτική δόση είναι να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Διευκρινίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει τις επόμενες μέρες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης στα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω και στα άτομα με σοβαρή παχυσαρκία.

Home