Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Νουρής: Επιστρατεύει Γερμανούς για να στέλνει μετανάστες Πακιστάν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.12.2022

Νουρής: Επιστρατεύει Γερμανούς για να στέλνει μετανάστες Πακιστάν

Θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του στις Βρυξέλλες - Τι θα ζητήσει από τη Γαλλία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Αναχώρησε χθες για τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ο οποίος σήμερα Πέμπτη 08 και αύριο Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022 θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται από την Τσεχική Προεδρία.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του κα Annette Widmann-Mauz με την οποία θα συζητήσει τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα των επιστροφών, αλλά και τη μετεγκατάσταση αριθμού μεταναστών από την Κύπρο στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο δράσης μεταφοράς μεταναστών με πτήσεις στο Πακιστάν με τη συνδρομή της Γερμανίας. Στόχος του εγχειρήματος είναι να αδειάσει ο χώρος Φιλοξενίας Πουρνάρα από αιτητές που δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά τους για άσυλο. Σημειώνεται ότι  οι κυπριακές Αρχές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στη συνεργασία με το Πακιστάν αφού η χώρα της Ασίας έχει πολύ στενές σχέσεις με την Τουρκία και για ευνόητους λόγους προκαλεί εμπόδια στη μετακίνηση μεταναστών από την Κύπρο.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News,, o  Yπουργός θα ζητήσει από την Γερμανίδα ομόλογό του τα εξής: Πρώτο: Να αυξηθούν αυτές οι πτήσεις.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πουρνάρα: Να κλείσει και να φύγουν… Έγινε γκέτο μεταναστών<<<<<

Δεύτερο: Η Γερμανία να παράσχει διευκολύνσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να μην απαιτείται η χώρα μας να ναυλώνει πτήσεις για τη Γερμανία για να μεταφέρει μετανάστες που θα επιβιβαστούν στα γερμανικά αεροσκάφη για τις χώρες μετεγκατάστασης και εδικά το Πακιστάν. Ο Υπουργός Εσωτερικών θα προτείνει να προγραμματίζονται πτήσεις από τη Γερμανία στην Κύπρο για να παραλαμβάνουν τους μετανάστες. 

Στο παιχνίδι η Γαλλία

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός θα ζητήσει εκτός από τη Γερμανία και από τη Γαλλία την περαιτέρω συνδρομή της στην προσπάθεια μετεγκατάστασης αιτητών ασύλου σε άλλες χώρες

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του Λοϊζο Μιχαήλ επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Παρασκευής.

Home